Zajedno su krenuli u početne faze svog putovanja prema osvajanju trona prvaka. Tijekom svog profesionalnog puta, Novak Đoković, izniman srpski tenisač, postigao je neusporediva postignuća i postavio revolucionarna mjerila. Nepokolebljivi žar s kojim se nastavlja natjecati izvanredan je atribut koji uljepšava njegovu osobnost i uznemiruje njegove protivnike kad god se suoče s njim na terenu. Od malih nogu bila je očita njegova fascinacija sportovima u kojima su dominirali bijeli sportaši, a osobno se zavjetovao da će jednog dana postati prvak.

  • Trenutno živi svoje snove, izazivajući divljenje širom svijeta. Ipak, usred vožnje toboganom njegova putovanja, postojala je jedna žena koja je zauzimala značajno mjesto u njegovom srcu. Jelena Genčić, vrlo cijenjena trenerica u Srbiji, uzela ga je pod svoje, oblikovala njegove sposobnosti i potaknula strast prema sportu koji će u konačnici oblikovati njegov identitet kao sportaša. Odlazak ove utjecajne ličnosti ostavio je dubok trag na njega. Dana 1. lipnja 2013. godine u Beogradu je u 77. godini života preminula Jelena Genčić.

Novakovo iskreno pismo, koje je pročitala njegova majka Dijana Đoković, na parastosu je rasplakalo cijelu Srbiju. Voljena moja Jelena, danas sam ispunjen ogromnom tugom dok se opraštam od tebe. Kroz život ste me pripremali za bezbroj situacija, za pobjede, trijumfe i osvajanje naših trofeja. Međutim, nalazim se potpuno nespremna za ovaj trenutak rastanka. Duboko me boli što ne mogu biti tamo da te ispratim. Svjestan sam da biste bili uzrujani kada bih sada odustao i izgubio priliku ispuniti našu posljednju želju – osvojiti Roland Garros. Zahvalan sam na vašem nepokolebljivom strpljenju i neizmjernoj ljubavi.

  • Hvala vam na svakodnevnoj podršci, na savjetima koji mi ostaju urezani u sjećanje i na toplim riječima koje su uvijek nosile duboku poruku. Ti znaš da sam ih sve predao srcu i da se vjerno držim tvojih uputa. Unatoč našem posljednjem razgovoru prije dva tjedna, nije bilo naznaka bilo kakvih problema. Žalosno mi je kad se sjetim unatrag, jer si se čak i tijekom tog vremena trudio ublažiti sve moje brige koje sam možda imao. Uvjeravali ste me da je sve savršeno u redu, objašnjavajući da je vaš posjet bolnici bio samo rutinski pregled. Vaša je poruka bila jasna: nema potrebe za brigom, samo naredba da se usredotočite na pobjedu. Đoković je izrazio te osjećaje.

Ime Novak Đoković odjekuje diljem svijeta tenisa, predstavljajući nepokolebljivu predanost i neusporedivu stručnost. Ovaj virtuoz u sportu nadišao je nacionalne granice i postao cijenjeni heroj i međunarodno priznata ikona, zahvaljujući svojim izvanrednim izvedbama, bezbrojnim titulama i neviđenim rekordnim postignućima. Od njegovih skromnih početaka do trijumfa na najcjenjenijim teniskim turnirima, Đokovićeva životna priča svjedočanstvo je njegovog nesalomljivog duha, prirodnog talenta i neumoljive gladi za pobjedom. Pridružite nam se dok krećemo u zadivljujuće istraživanje Novakovog transformativnog putovanja od nadarenog dječaka do prave legende igre. Rođen 22. svibnja 1987. u živopisnom Beogradu, Novak Đoković krenuo je na put da postane svjetski poznati teniski prvak.

  • Kao najstarije dijete Srđana i Dijane Đoković, Novakova fascinacija tenisom pokazala se već u mladosti. Pokazujući nepokolebljivu strast prema sportu, reket je reket prvi put prihvatio u ruke na nezaboravnom obiteljskom izletu na Kopaonik kada je imao samo četiri godine. Vođen cijenjenom Jelenom Genčić, vrlo cijenjenom trenericom u Srbiji, mladi Novak je kultivirao svoje sposobnosti i potaknuo strast prema sportu koji će u konačnici oblikovati njegov identitet kao sportaša.

Kultni Pete Sampras, Novakov teniski idol, ostavio je neizbrisiv trag u njegovoj igri i stremljenjima, gurajući ga prema uzvišenim teniskim stremljenjima. Prepoznavši Đokovićev izniman talent u dobi od dvanaest godina, njegovo umijeće privuklo je pozornost i izvan granica Srbije te ga odvelo u renomiranu tenisku akademiju Nikole Pilića u Münchenu. U ovoj cijenjenoj instituciji Novakovo tenisko obrazovanje proširilo se na međunarodnu razinu, postavljajući temelje za njegov kasniji uspjeh bez premca na svjetskoj teniskoj pozornici.