Smrt muftije Zukorlića obilježena je s velikom tugom u cijelom Sandžaku, a mediji su se bavili njegovim osobnim aferama. Muamer Zukorlić, srbijanski muftija, ušao je u zakonitu zajednicu sa svojom drugom suprugom Elmom Elfić Zukorlić, što je rezultiralo radosnim prinovom u njihovoj obitelji s četvero djece. Elma aktivno surađuje s raznim društvenim mrežama, redovito dijeleći zadivljujuće slike koje daju uvid u njezina značajna postignuća i uzbudljiva iskustva.

Elma, koja potječe iz cijenjene obitelji “Has Pazar” u Novom Pazaru, stekla je reputaciju po jednostavnom spajanju tradicionalnih i suvremenih elemenata u svojim modnim odabirima. Kao rezultat toga, postala je izvor inspiracije za brojne žene koje žele unaprijediti svoj stil. Njezini vjerni obožavatelji obasipaju je pohvalama, uspoređujući je s gracioznom i sofisticiranom damom. Elmino putovanje počelo je 1980. godine kada je rođena u svijetu prestiža i bogatstva. Osnovno i srednje obrazovanje završila je u svom rodnom gradu prije nego što je 2007. godine stekla diplomu iz trgovine i bankarstva na BK Sveučilištu. Međutim, Elmina žeđ za znanjem bila je neutoljiva, što ju je navelo da nastavi i uspješno završi magistarski i doktorski studij na cijenjenom Međunarodnom sveučilištu u Novom Pazaru, ustanovi koju je osnovao njen pokojni suprug.

Unutar cijenjenih zidova ove visokoškolske ustanove, njihovi su se putevi slučajno ukrstili, izazvavši neposrednu i duboku vezu koja je zapalila plamen ljubavi. Ne samo da je cijenjena vlasnica renomirane računovodstveno-konzultantske tvrtke poznate kao “Elmax grupa”, već ima i utjecajne pozicije na vlasti. S druge strane, svoju stručnost posvećuje obrazovanju kao profesor na cijenjenom Internacionalnom sveučilištu u Novom Pazaru, istovremeno nadzirući plemenita nastojanja „Fondacije Muftija“ i obavljajući funkciju predsjednika Upravnog odbora cijenjenog Dječjeg vrtića. Reuda.” Također, od prošle godine preuzela je cijenjenu ulogu pomoćnice ministra obrazovanja.

U ekskluzivnom intervjuu za Bazaar, neustrašivo je zaronila u teme vezane uz modu i brak, iskreno podijelivši svoje viđenje onoga što smatra neprikladnim odijevanjem. Kao predani sljedbenik islama, cijelim srcem prihvaćam područje mode, a istovremeno ostajem nepokolebljiv u svojoj predanosti poštivanju temeljnih načela šerijatske odjeće. Omogućiti dojam skromnosti u mojoj odjeći je od najveće važnosti, jer nastojim izbjeći bilo kakav privid transparentnosti ili ograničenja. Iako posjedujem istinsku strast prema modi, ne prilagođavam se slijepo prolaznim trendovima. Umjesto toga, njegovao sam jedinstveni stil koji besprijekorno uključuje elemente za koje vjerujem da povećavaju moju individualnost.

Cijenjene kolekcije Chanela i Diora zauzimaju posebno mjesto u mom divljenju, jer su usklađene s modnim preferencijama moje majke, koje su uvelike utjecale na moje krojačko putovanje. Stoga sam pažljivo odabrala odabrane komade ovih cijenjenih brendova koji će ukrasiti moju garderobu. Međutim, također gajim duboko poštovanje prema lokalnim dizajnerima i aktivno podržavam njihova umjetnička nastojanja. Izuzetni talenti Verice Rakočević, Suzane Perić, Igora Todorovića i Sedžde Zukorlić zaokupili su moju pažnju i ponosna sam što posjedujem odjevne predmete ovih talentiranih pojedinaca.

Elma, poznata i kao “Sandžačka Hurem”, stekla je široku afirmaciju u široj javnosti. Zukorlić je dosljedno isticao važnost pravilnog odgoja djeteta, naglašavajući potencijalne posljedice roditeljskih pogrešaka koje mogu dovesti do raspada obitelji. Ključna uloga roditelja u obrazovanju njihove djece ne može se precijeniti, jer djeca upijaju sve iz svoje okoline. Čin davanja pozitivnog primjera ima iznimnu važnost jer davanje naredbi djetetu može biti shvaćeno kao agresija, dok se uskraćivanje nečega može učiniti vrijednijim i poželjnijim. Zanimljivo je da djeca više upijaju iz razgovora svojih roditelja s prijateljima nego iz izravnih uputa, naglašavajući važnost vođenja računa o svojim riječima i postupcima. Na primjer, roditelj koji obično koristi vulgarnost može uputiti svoje dijete da to ne čini, ali onda nastavi psovati u njihovoj prisutnosti. Ovo ne samo da uči dijete licemjerju, već i promiče dvostruke standarde.

Imperativ je djeci usaditi osjećaj superiornosti koji proizlazi iz pridržavanja viših etičkih standarda. Da bi se s najvećom djelotvornošću borio protiv grijeha i iskušenja, rahmetli muftija je pridavao značajnu važnost njegovanju osjećaja superiornosti kod djece. Izlažući ih nečistoćama prisutnim na ulici, medijima i društvenim mrežama, djeca prirodno razvijaju prezir prema takvom nižem načinu života. Muftija se čvrsto zalagao za usađivanje ponosa kod djece na njihove vrijednosti i nepokolebljivo odbacivanje ovih nepovoljnih utjecaja.