Vjerojatno ste do sada naišli na brojne izvještaje sa društvenih mreža i internet foruma, a tiču se slavnih slavnih osoba koje su prevladale goleme poteškoće kako bi postigle uspjeh. Danas je gotovo postao trend da bogati nogometaši tvrde da su odrasli u siromaštvu, bez čak i osnovnih potrepština poput hrane ili odgovarajuće sportske opreme. Iako ne znači da ove priče nisu istinite, teško je povjerovati da su svi oni imali tako izazovna djetinjstva…

Hollywood nije iznimka, jer se čini da svaki glumac ima priču o podnošenju teških okolnosti, bilo da su to roditelji zlostavljači ili život na ulici. Međutim, naša je sljedeća priča neosporno istinita i vrti se oko talentirane američke glumice, Halle Berry, dobitnice Oscara. Uz uspješnu glumačku karijeru i tri Oscara koje ponosno pokazuje, ona vodi glamurozan život, osvajajući više od 9 milijuna pratitelja na Instagramu. Međutim, njezin put do uspjeha imao je skromne početke, budući da je u mladosti proživjela razdoblje beskućništva. U dobi od 18 godina hrabro je roditeljima objavila svoje težnje da postane poznata glumica. Nažalost, njezin otac nije pružio podršku.

Nije pokolebana, donijela je hrabru odluku da napusti svoj dom sa svojom oskudnom ušteđevinom, tražeći utočište u užurbanom i skupom gradu New Yorku. Kako je sudbina htjela, njezina su se sredstva na kraju iscrpila, ostavivši je siromašnu i prisiljenu spavati na nemilosrdnim ulicama zajedno s bezbrojnim drugim beskućnicima. Nije neuobičajeno naći se u takvim okolnostima u užurbanoj metropoli New Yorka. U očajničkoj molbi za pomoć, obratila se majci, ali je naišla na odbijenicu. Njihova komunikacija prestala je gotovo godinu dana od tog kobnog poziva.

Nakon što je bila prisiljena pronaći posao, Beri je započela karijeru konobarice. Nakon dvije godine, sreća joj je bila naklonjena i dobila je prvu glumačku nastup. Halle Berry, poznata osoba, izjavila je: “Bilo je razdoblje od godinu dana kada smo prekinuli komunikaciju jer mi je odbila poslati novac. Ipak, retrospektivno, smatram da je to jedna od najkorisnijih radnji koje je poduzela na moj korist. Halle Maria Berry, američka glumica, rođena je 14. kolovoza 1966. u Clevelandu, Ohio. Godine 2002. postigla je slavu i nagrađena Oscarom za iznimnu izvedbu u filmu “Monster’s Ball”. Ona je jedina Afroamerikanka koja je ikada primila ovu prestižnu nagradu. U rasponu od dva desetljeća držala je istaknutu poziciju jedne od najplaćenijih glumica u Hollywoodu.

Osim toga, okušala se iu sferi režije, preuzimajući više filmskih projekata u kojima je također glumila. Prije glumačke karijere bavila se manekenstvom i sudjelovala na raznim natjecanjima ljepote, uključujući Miss Amerike, gdje je pobijedila, i natjecanje za Miss svijeta 1986., gdje je osvojila šesto mjesto. Kako bismo svjedočili njezinom početnom proboju na filmskom platnu, moramo pogledati njezinu ulogu u komediji “Boomerang”, gdje je dijelila svjetla reflektora s Eddiejem Murphyjem. Ovo je označilo početak uspješnog putovanja, s kasnijim pojavljivanjima u zapaženim filmovima kao što su “The Flintstones”, “Bulworth” i “Introducing Dorothy Dandridge”, za koje je osvojila i nagradu Emmy i Zlatni globus u kategoriji”.

Najbolja glumica u miniseriji ili filmu”. Nakon što je osvojila Oscara, pojavila se u nizu vrlo hvaljenih filmova uključujući “X-Men”, “Swordfish”, “Die Another Day”, “X2” i “X-Men: The Last Stand”. Sljedeće desetljeće definirale su njezine uloge u filmovima “Cloud Atlas”, “The Call” i “X-Men: Days of Future Past”. Upisujući povijest kao prva crna žena koja je dobila nominaciju za Oscara, Berry je uložila svoje srce i dušu ne samo u svoju izvedbu nego iu režiju filma. Njezina nepokolebljiva predanost dala je plodonosne rezultate, jer je izašla kao pobjednica s brojnim priznanjima, uključujući prestižne nagrade Emmy i Zlatni globus.