Igor Pervić, poznat glumac čije ime je domaća publika zapamtila još od njegovog prvog pojavljivanja na sceni sa samo sedam godina, ostavio je neizbrisiv trag u filmskoj industriji. Debitovao je 1974. godine u filmu “Porodični orkestar”, nakon čega je brzo postao poznat po svojim ulogama i osvojio srca mnogih.SA 13 GODINA SE NAVUKAO NA DROGU: Zbog njega su se u JUGOSLAVIJI stvarali redovi ispred bioskopa, bio je IDOL mladih, A ONDA...

Svojom harizmom i talentom, Igor je postao idol mladih. Mediji su ga hvalili, a kritičari su predviđali sjajnu karijeru. Pamtiće ga po ulogama u filmovima i serijama poput “Lajanje na zvezde”, “Crni bombarder”, “Kraj dinastije Obrenović”, “Gorki plodovi”, “Cvat lipe na Balkanu”, “Samac u braku”, “Nemanjići” i mnogim drugima.

Međutim, njegov život nije bio samo sjaj i slava. Igor je pao u kandže narkotika već sa 13 godina, što je bacilo senku na njegovu karijeru i život. O problemima sa opijatima prvi put je javno govorio u emisiji Vanje Bulića, gde je otkrio svoje mračne periode i trenutke kada je prvi put uzeo heroin. Ljubav prema devojci odvela ga je u svet droge, a nepromišljen potez doveo ga je do teške zavisnosti.

Majka Lidija, poznata primabalerina, bila je svedok njegovih borbi s drogom. Pronalazila ga je u strašnim stanjima i čak mu davala novac za drogu jer više nije mogla da podnese gledati ga kako propada. Igor je prošao kroz teške periode odvikavanja i lečenja, ali podrška devojke, kasnije supruge, Jasmine Holbus, bila mu je neophodna i korisna.

Nakon uspešnog odvikavanja, Igor je upozoravao mlade da se klonu poroka i da nikada ne dozvole sebi da probaju drogu, s obzirom na strašne posledice koje je sam iskusio. Ipak, njegova borba sa zavisnošću nije bila kraj njegovim mukama. Umro je 2019. godine u 52. godini nakon borbe sa karcinomom jetre.

Igor Pervić ostaje zauvek upamćen kao talentovani glumac čija je karijera obeležila filmsku scenu, ali i kao primer borbe i opomene o opasnostima koje droga nosi.