Andrija Kuzmanović, istaknuti srpski glumac, stekao je značajan broj obožavatelja među mlađom generacijom. Nedavno se dosta medijski raspisalo o njegovoj novoj ulozi oca, za koju se saznalo prije otprilike šest mjeseci. Kuzmanović je rođenje djeteta uspio zadržati diskretnim, no detalji su nedugo zatim postupno isplivali na površinu. Potom su počela kružiti nagađanja da je Kuzmanović, unatoč izostanku ljubavne veze, dobio dijete sa svojom bliskom družicom te da su se obvezali na zajednički odgoj djeteta.

Bez obzira na tu činjenicu, glumac se nikada nije upustio u javnu podršku ili diskurs u vezi s ovom temom, čineći sve glasine i nagađanja pukom rekla-kazala. Ipak, Andrija je odstupio od svog uobičajenog pristupa i otvoreno podijelio svoje strategije upravljanja roditeljstvom. Andrijin izbor da se suzdrži od objavljivanja ove teme nije iznenađenje, s obzirom na njegovu reputaciju da cijeni privatnost i izbjegava razgovore o osobnim stvarima.

Otac glumca, vrlo cijenjena ličnost u svijetu umjetnosti, dugo je bio skriven od očiju javnosti. U središtu je Radojica Kuzmanović, iskusni izvođač, umjetnički direktor i nekadašnji vođa cijenjenog ansambla “Kolo”. Otkriće Radojičinog identiteta Andrijinog oca zateklo je mnoge, a saznalo se tek kada se glumac od njega oprostio na popularnoj društvenoj mreži Instagram. Kikinđanin, rođen 1955. godine, Radojica Kuzmanović ne samo da je imao zapaženu ulogu u narodnom stvaralaštvu, već je stekao i velika priznanja, zasluživši prestižnu Nagradu za životno delo koju mu je dodelio Ansambl “Kolo”.

Svojom nepokolebljivom predanošću očuvanju i njegovanju tradicijske umjetnosti u obliku folklornog plesa, cijeli svoj život posvetio je ovoj plemenitoj stvari, što je rezultiralo zasluženim priznanjima i brojnim prestižnim nagradama koje su mu dodijeljene. Na parastosu u čast Radojici Kuzmanoviću Miloš Petrović je održao duboko dirljiv i srdačan govor čiji je autor upravo Andrija. “Dragi moj Tajo, potpuno shvaćam da ti okolnosti nisu ostavile alternativu i ne osjećam zlo prema tebi. Ipak, ne mogu a da ne osjećam ogromnu prazninu u svom srcu bez tebe pored mene. Vječno sam ti zahvalan, moj draga Tajo, za bezbroj puta koje smo zajedno prali auto i za tvoju spremnost da mi posudiš svoje odvijače. Sjećanja na to kako si se crvenila zbog mene na roditeljskim sastancima zauvijek će mi ostati urezana u sjećanje, draga Tajo. Danas je prekrasan dan, dragi moj prijatelju. Neraskidiva veza koju smo dijelili kao muški drugovi zauvijek će ostati tajna među nama, dragi Tajo. Kao što sam se držao pakta s majkom, šutio sam i o našem dogovoru.

Najiskrenije se ispričavam što vas nisam pratio u kino i zbog nesretnih događaja koji su uključivali vašu Hondu, krađu vašeg potpisa i poderani džemper. Danas u mom srcu nešto ima neizmjernu vrijednost, draga Tajo. Shvatio sam ogromnu vrijednost tvoje prisutnosti uz mene, spoznaja koja nam često izmiče sve dok se ne suočimo s gubitkom dragog prijatelja. Teška srca dijelim nesretnu istinu o gubitku dragog prijatelja. Stoga molim sve vas koji još uvijek imate privilegiju imati svoje najdraže uz sebe da ih čvrsto zagrlite i dopustite da vas obasipaju njihovi nježni poljupci. Jednog dana i ti možeš čeznuti za njihovim društvom, baš kao što ja žudim za tvojim u ovom trenutku.