U prisutnosti utjecaja zvijezde Baten Kaitos, koridor pomrčine zauzima središnje mjesto kao zastrašujući entitet za astrologe. Ovo razdoblje označava dolazak nepredviđenih transformacija i situacija na koje nemamo nikakvu kontrolu, osim na naš odnos prema njima. Astrologinja Julija Lifanova zadubljuje se u otkrića onoga što sve nas čeka u ovoj kritičnoj fazi.

Iako bi se početna faza ožujka 2024. mogla činiti blijedom zbog Sunčevog položaja u Ribama, druga polovica mjeseca dovest će do brzih i značajnih promjena. To je prije svega zbog pojave koridora pomrčine koji se proteže od 25. ožujka do 8. travnja, koji prolazi os Vaga-Ovan, obično povezan s diplomacijom, odnosima, osobnim stvarima i dozom arogancije. Imperativ je ne samo težiti ravnoteži unutar zajednice, već i poduzeti hrabre i samouvjerene korake prema osiguravanju vlastitih izgleda. 25. ožujka Vaga će doživjeti pun Mjesec i pomrčinu, osvjetljavajući određene odnose, partnerstva ili dogovore. Ovaj vrlo sretan dan može predstavljati priliku za obavljanje značajne papirologije, koja potencijalno uključuje pitanja povjerljivosti ili se isključivo bavi rješavanjem prošlih sukoba.

Završetak ciklusa je naznačen dolaskom punog mjeseca, što označava odsutnost novih početaka. Važan zaključak dogodit će se 25. ožujka, završavajući sve okolnosti ili obveze koje su se mogle pojaviti u vašem životu 14. listopada 2023. Očekuje se da će nadolazeći puni Mjesec i pomrčina u Vagi probuditi val nostalgije među brojnim pojedincima, svaki s svoje jedinstvene razloge. Manifestacija ovog fenomena može se promatrati kroz kombinaciju prošlih radnji i njihovih kasnijih ishoda. U carstvu nebeskih poravnanja, Venera, vladajući planet pomrčine, nalazi se smještena između Neptuna i Saturna u eteričnom znaku Riba. Ovaj kozmički raspored označava duboku emocionalnu vezu s pojedincem iz vaše prošlosti. Činit će se kao da dolazite do zaključka značajnog poglavlja u svom životu, ali postoje brojne pojave, odnosi i situacije koje za vas imaju neizmjernu važnost. Prevladat će osjećaj opraštanja od nečega velike vrijednosti što je bilo stalno prisutno u vašem životu. Kao rezultat toga, postoji mogućnost prekida ključnog odnosa koji je nosio duboku karmičku vezu. Ključno je priznati da se to ne odnosi samo na romantična partnerstva, već se proteže i na profesionalne suradnje i cijenjena prijateljstva.

Nadolazeća pomrčina 8. travnja, koja koincidira s Mladim Mjesecom u Ovnu, ulit će vam nalet energije i vitalnosti, usmjeravajući vašu pozornost prema karmičkim obvezama koje su pred vama. Ovan, poznat po svojoj sposobnosti pokretanja transformativnih putovanja i tjeranja nas naprijed, pružit će vam povoljnu priliku da započnete novo poglavlje u svojoj osobnoj priči. Tijekom ovog izvanrednog nebeskog događaja, ključno je shvatiti činjenicu da će mnoštvo planeta, kao što su Mjesec, Sunce, Venera, Hiron i Merkur, doći u poravnanje unutar znaka Ovna. Naime, Mars, vladajući planet, uspostavit će jedinstvenu konjunkciju sa Saturnom, nebeskim entitetom koji simbolizira zakon i karmu. Početak veze, profesionalni pothvat, pothvat ili bilo koja druga potraga imat će izuzetnu bit, kao da sam kozmos ispisuje novo poglavlje u priči o vašoj sudbini!

U svjetlu nadolazeće pomrčine i retrogradnog kretanja Merkura, ključno je preispitati sve poduzete korake. Unatoč tome, osnovni pristup je započeti sa sigurnošću i iskoristiti priliku da se upustite u novi pothvat. Stoga ne bi trebalo oklijevati ući u novi teritorij. Prisutnost zvijezde Baten Kaitos imala je značajan utjecaj na pomrčinu 8. travnja. Astrologija pridaje veliki značaj rasporedu udaljenih fiksnih zvijezda, jer one imaju sposobnost oblikovanja energije raznih događaja. Naime, tijekom pomrčine u znaku Ovna zvijezda Baten Kaitos nalazit će se između Sunca i Merkura. Arapski astrolozi ovu zvijezdu nazivaju “trbuhom kita”, a poznata je po svojoj nezasitnoj i upijajućoj energiji. Vjeruje se da njegova prisutnost tijekom pomrčine može rezultirati dramatičnim i hrabrim događajima. Važno je priznati da te pojave nisu nužno negativne ili agresivne; nego Baten Kaitos ima moć utjecati na tijek događaja koji uključuju pojedince ili grupe ljudi.

Usred osjećaja da je sve savršeno usklađeno, javlja se iznenađujuća promjena. Utjecaj Baten Kaitosa može se očitovati u nepredviđenim selidbama, spontanim putovanjima i varijacijama u karijeri. Konjunkcija Merkura s ovom astronomskom pojavom ukazuje na oštroumnost, sigurnost i dobro uspostavljene vještine vođenja unutar odabranog područja. Posljedično, tijekom pomrčine 8. travnja, energična i žustra osoba može doći u vaše područje utjecaja. Na primjer, možete naići na dominantnog kolegu; ipak, razborito je promatrati razvoj situacije jer okolnosti možda nisu tako ozbiljne kao što se isprva čine.