U velikom broju glumačkih ličnosti sa našeg područja koji su uspjeli ostvariti uspješnu karijeru, moramo istaknuti Aleksandra Berčeka, koji je ostavio neizbrisiv trag u svijetu glume. Svaki lik koji je tumačio postao je ikoničan, donijevši mu bezbrojna priznanja i prestižnu nagradu za životno djelo. Bilo da glumi heroja ili antijunaka, pružajući dramsku ili komičnu izvedbu, Berček je imao izvanrednu sposobnost da unese život u svoje uloge, ostavljajući primjetan utjecaj na sve koji su svjedočili njegovoj briljantnosti.

Osim toga, cijenjen je kao pravo ljudsko biće, što potvrđuju njegovi odani sljedbenici. Djetinjstvo poznatog glumca u Vrdniku pedesetih godina prošlog stoljeća bilo je prožeto teškim materijalnim poteškoćama njegovih roditelja, što je rezultiralo čestim napadima gladi. Od malih je nogu shvatio potrebu za samopouzdanjem i često je naglašavao da je jedini fokus njegovih roditelja bio osigurati mu osnovne potrepštine kao što su hrana i odjeća.

Zbog naših siromašnih okolnosti odlučio sam se upisati u vojnu školu. Pokušao sam dva puta, ali sam nažalost oba puta bio odbijen zbog neuhranjenosti. Moguće je da su prisutni odgajatelji i psiholozi tijekom pregleda procjenjivali moju razinu poslušnosti, što je moglo utjecati na njihovu odluku da me ne prime. No sudjelovao sam na recitatorskom natjecanju u Žablju, gdje sam recitirao Jesenjinova djela i dobio ogromnu podršku publike da su me izveli slavljenički. Osim toga, na natjecanju u Plani osvojio sam treće mjesto. Ta je iskustva podijelio tijekom jedne televizijske emisije.

Po dolasku u Beograd 1969. kako bi nastavio studij, stekao je novootkriveni osjećaj neovisnosti. Stjecanjem triju stipendija našao se u prilično sretnoj poziciji. Zapravo, ponosno je izjavio da je kao student njegova financijska situacija nadmašila očevu mirovinu.

  • Zbog toga ga je otac prijavio policiji, a glumac je kasnije ispričao detalje njihovog razgovora.

“I na drugoj godini, iako sam bio uključen u produkciju jednog filma, odlučio sam kupiti rabljeni. Donio sam ga kući i moj otac, koji je bio poznat kao Lala milicajac, sumnjao je u moj dolazak: ‘ Što vas dovodi ovdje?’ Odgovorio sam: ‘Automobilom.’ Zatim je upitao: ‘Čiji je ovo auto?’ a ja sam ponosno odgovorio ‘moje je'”, ispričao je glumac tijekom emisije.

“Nije se složio sa situacijom i odmah je sjeo na bicikl kako bi obavijestio nadležne o mojim postupcima. Na moje iznenađenje, na mjesto događaja stigla su dva poznata policajca, koji su nam bili prijatelji. No, susret je obavljen službeno : ‘Druže, pokažite svoju ispravu.’ Tada su se obratili mom ocu i rekli: ‘Lalo, ovdje je sve uredno dokumentirano’, ispričao je.

Prema riječima glumčevog oca, tijekom emisije je spomenuo da, iako si ne može priuštiti ni bicikl, njegov sin, koji je student, ostaje misterij u pogledu smjera studija.

Od trenutka kada je izbio na javnu pozornicu, doživio je golem trijumf. Njegovu iznimnu vještinu i strast prema glumačkom zanatu bilo je nemoguće previdjeti. Isprva je zarobio srca gledatelja ulogom simpatičnog Miška u renomiranom filmu “Tko to tamo peva”, a potom je krenuo na put tumačenja brojnih drugih dojmljivih likova.

Unatoč pojavljivanjima u brojnim omiljenim serijama i filmovima, među kojima su “Otpisani”, “Stižu dolari”, “Ko to tamo peva?”, “Južni vetar” i dr., dosljedno je zadržao neovisnost o očekivanjima publike.

Aleksandar Berček u intervjuu je izrazio uvjerenje da odabrana skupina redatelja, novinara i kritičara ima moć transformirati bilo koga u zvijezdu. Jasno je dao do znanja da nikada nije volio ugađati publici, čak ni dok je bio student. Dok neki od njegovih kolega mogu odlučiti izraziti svoju zahvalnost naklonom, on dovodi u pitanje svrhu takvog čina kada je već izvrsno ispunio svoju ulogu. Nakon što je dao sve od sebe, smatra nepravednim očekivati ​​da se pokloni publici.

  • Ponosni otac, blagoslovljen je obitelji s četvero djece

Nakon što je dva puta sklopio bračnu zajednicu, ponosni je otac četvero djece. Njegova prva žena Svetlana rodila mu je sina Nikolu i kćer Milicu. Drugi put kada je razmijenio zavjete, Ani, koja je inače glumica, izgovorio je odlučno “DA”. Zajedno su na svijet donijeli još dvoje djece – sina Miloša i kćerku Minu.

U jednom konkretnom slučaju izrazio je svoje nezadovoljstvo što ne može dovoljno vremena posvetiti nasljednicima. Tijekom godina odrastanja moje djece, nažalost, nisam imao priliku provoditi puno vremena s njima. Taj me izostanak i dalje neizmjerno žalosti, iako razumijem da je to bio splet okolnosti, kako se tada izrazio Berček.

Glumac je donedavno uvijek uspijevao izbjeći da bude predmet ogovaranja jer se njegov imidž u javnosti temeljio isključivo na njegovim nastupima. Međutim, prije nekoliko godina dospio je na naslovnice kada nije došao na vjenčanje svoje kćeri Mine, što je privuklo veliko pozornost javnosti.

Sky Vikler, naš kontroverzni reper, uspio je osvojiti srce svoje kćeri. Veza između njih izazvala je veliku fascinaciju javnosti, ali je, nažalost, bila kratkog vijeka, trajala je svega nekoliko mjeseci.U tom razdoblju, dok je pisao, Sky i Mina bili su jako zaljubljeni, no kružile su glasine da njezin otac Aleksandar Berček ne odobrava njihovu vezu, a nedolazak njezinih roditelja na vjenčanje samo je dodatno potpirio ta nagađanja.

Brak je sklopljen na isti način kao što je i započeo – nasilnim završetkom i upadljivim izostankom primjedbi Aleksandra Berčeka, koji je o svom zetu zadržao potpunu šutnju. Mina je, s druge strane, nastavila sa svojim životom, ali je odlučila živjeti daleko od znatiželjnih očiju javnosti. Berček se suzdržao od otvorenih razgovora o ovoj temi, ne želeći potvrditi niti opovrgnuti mnoštvo medijskih napisa oko toga.