Zlatan Ibrahimović, u svojim memoarima Ja sam Zlatan, zadubio se u svoje skromno odrastanje i podijelio svoj izvor inspiracije, kao i svoj put u odgoju svoje djece. Dok je Zlatan često bio etiketiran kao buntovna figura u svijetu nogometa, njegov osobni život priča drugačiju priču.

  • U svojoj zadivljujućoj autobiografiji “Adrenalin” prepričao je iskrenu gestu kupnje apartmana za svoju majku u Pagu, ali su njegovi činovi časti sezali i izvan nje. Za medije je Gojko Gravić, Jurkin brat s prebivalištem u Prkosu, ispričao detalje o Jurkinu životu. Otkrio je da je Jurka sa 17 godina otišla u Njemačku radi zaposlenja, gdje su joj se putevi susreli s prvim suprugom. Rodile su joj se Monika i Violeta, ali je nakon raspada braka ušla u vezu sa Šefikom Ibrahimovićem, poznatim kafanskim pjevačem iz Bijeljine.

Sa Šefikom je na svijet poželjela još dvoje djece: Zlatana, koji će kasnije postati proslavljena nogometna senzacija, i Sanelu, svoju najmlađu kćer. Razvod Jurke i Šefika donio je izazovna vremena, o čemu je Zlatan otvoreno pričao, prepričavajući dane svoje mladosti kada je glad bila veća od sitosti. Nakon raspada braka njegovih roditelja, Zlatan je isprva živio sa vrijednom majkom, koja je radila kao kućna pomoćnica.

  • Nakon toga se preselio k ocu koji se liječio od alkoholizma. Zlatanova majka kasnije je na svijet dočekala svoje peto dijete, Aleksandra Đorđevića, iako nije bila u braku. Osim toga, Zlatan je imao polubrata po imenu Šapko, koji je bio povjeren njihovom ocu Šefiku. Tragično, Šapko je preminuo 2014. u dobi od 41 godine, ostavljajući dubok utjecaj na Zlatana. Zlatan je dio svog bogatstva uspješno rasporedio u tvrtku koju je povjerio majci i polubratu Aleksandru. Kako bi joj osigurao blizinu sestara, majci je kupio raskošan stan u Novalji.

Uz to, kupio je crkvu u Švedskoj za nevjerojatnih 9,24 milijuna eura, da bi je odmah srušio i na njenom mjestu izgradio raskošne stanove. Bivša domaćica, koja je neumorno radila 14 sati dnevno odgajajući svoju djecu, sada može biti ponosna i pronaći zadovoljstvo u sadašnjim okolnostima. Ibrahimović je iznio odluku o kupnji stana u Hrvatskoj, točnije u blizini Paga, za majčinu korist. Namjera iza ove geste bila je omogućiti joj da živi bliže svojim sestrama. Kao dio svog plana za poticanje neovisnosti, Ibrahimović i njegova obitelj namjeravaju poslati svoju djecu, Maksija i Vincenta, bez pratnje roditelja, u Hrvatsku.

  • Ova će im prilika omogućiti da provedu dragocjeno vrijeme sa svojom bakom, koja posjeduje bogato znanje koje može prenijeti. U uglednom dijelu Malmöa kupio je rezidenciju za svog oca Šefika. S druge strane, Zlatanova majka, Jurka, živi u ulici Henrika Menandera u Malmöu, području koje se možda ne smatra raskošnim, ali je prepuno cijenjenih susjeda i pojedinaca iz zemalja bivše Jugoslavije. U neposrednoj blizini Muzeja moderne umjetnosti u gradu živi Sanela Ibrahimović, Zlatanova sestra.

Osim toga, uknjižena je vlasnica stana u Novalji. U neposrednoj blizini Sanele živi i Zlatanova polusestra Monika Anić. Zlatanov najmlađi polubrat, Aleksandar Đorđević, živi u ulici Mabärsgatan sa suprugom Lindom Sofie Đorđević. Upravo na toj adresi nalazi se jedna od tvrtki zaduženih za upravljanje Zlatanovim nekretninama, koju službeno vode njegova majka Jurka i brat Aleksandar. Osim toga, Jurkina majka također ima istaknute pozicije u druge dvije tvrtke u kojima je aktivno uključen Zlatanov polubrat.

  • Kako navodi Imperijal, priča o nogometašu služi kao vrijedan uvid u to kako milijarderi poput Zlatana učinkovito nadziru svoja ekspanzivna nekretninska carstva. To postižu koristeći tvrtke registrirane na imena članova svoje obitelji i oslanjajući se na specijalizirane odvjetnike koji olakšavaju prijenos imovine u “porezne oaze”. U Švedskoj, dobro organiziranoj i transparentnoj naciji u Skandinaviji, nema dvosmislenosti kada je u pitanju lokacija i vrijednost stambenih nekretnina.

Kroz njihove sveobuhvatne registre može se dobiti mnoštvo informacija. Zahvaljujući ovom sustavu registra poznato je gdje se trenutačno nalaze bliski rođaci Zlatana Ibrahimovića, prenosi Story.hr. Zlatan dijeli svoje mišljenje o svojim sinovima. Tijekom razgovora Ibrahimović je izrazio zadovoljstvo što su njegovi sinovi Vincent i Maksimilian odabrali put sličan njegovom, istaknuvši pozitivnu prirodu njihovog odnosa. Nogometna momčad Milana trenutno je angažirana na utakmici, pokazujući iznimnu razinu usredotočenosti.

  • Međutim, ključno je napomenuti da njihova predanost nije samo za moju dobrobit. Kao otac, imam privilegiju pratiti svoje dječake na ove utakmice i svjedočiti drugim roditeljima koji, nažalost, kao da nameću vlastite težnje svojoj djeci. Ovaj fenomen naglašava značajan problem u području nogometa. Nedvojbeno, nogomet nosi titulu najpopularnijeg sporta na svijetu, generirajući značajne financijske dobiti. Shodno tome, roditelji ulažu značajna sredstva u nogometnu karijeru svoje djece.

Nažalost, neki se roditelji pretvaraju iz odgajatelja u trenere, agente, pa čak i odvjetnike. Ipak, imperativ je za te roditelje da prepoznaju da njihova djeca ne bi trebala biti vođena vlastitim željama, već osobnom motivacijom. Veliko mi je zadovoljstvo svjedočiti autonomiji i neovisnosti svoje djece dok nastavljaju vlastitim nogometnim putovanjima.