Prije četiri godine na svijet je poželio sina Dušana u braku s pjevačicom Dajanom, a za sina iz prethodnog braka malo tko zna. Voditelj Žika Jakšić ima dva sina iz prethodnog braka, koji se drže podalje od očiju javnosti. Prije četiri godine, tijekom veze s pjevačicom Dajanom, na svijet je poželio sina Dušana.

  • No, malo tko zna za njegov prvi brak i postojanje drugog sina. Andrija, iz prijašnjeg braka sa Snežanom, danas kao 30-godišnji enolog živi u Njemačkoj. Andriju i njezinog mlađeg brata Dušana veže jaka veza, stoji u izvještajima. Dušan svako slobodno vrijeme koje ima iskoristi za posjet Beogradu i njeguje trenutke s obitelji. Osim toga, posjećuje i aktivno sudjeluje na lokalnim sajmovima vina. Iako Andriji Jakšiću estrada nije privlačna, odabrao je prilično nekonvencionalan put karijere.

Žika je u jednoj epizodi emisije ponosno istaknuo kako je njegov sin prigrlio nasljeđe njihovog rodnog grada Aleksandrovca, poznatog po proizvodnji vina. Vođen strašću prema glazbi i željom da dublje zađe u studij, iskoristio je sredstva koja mu je otac darovao kao nagradu za završenu osnovnu školu s odličnim uspjehom za nabavku svoje prve bas gitare. Ubrzo se našao da aktivno sudjeluje u obližnjem rock ansamblu zajedno sa svojim kolegama mladim glazbenicima.

  • Žika Jakšić, poznat i kao Saša, pionir je iza koncepta “Zvezda Granda” i drugih usporedivih glazbenih televizijskih programa pod okriljem “Grand produkcije”. Djeluje i kao glazbeni producent i kao karizmatični voditelj popularne zabavne emisije “Nikad nije kasno” u kojoj se prikazuju talenti iskusnih pjevača. Rođen 6. veljače 1964. u Aleksandrovcu, Žika Saša potječe iz građanske obitelji. Majka, koja je prije radila kao učiteljica, bila je zaposlena u Auto-moto poduzeću, dok je otac radio kao tehnolog u tvornici ventila.

Žika ima mlađeg brata Vladimira Jakšića Musu, renomiranog rokenrol pjevača i frontmena grupe “Ex revolveraši”. Iako je rođen u Aleksandrovcu, Žika je na krštenju od kuma dobio ime Saša, kako bi ubuduće izbjegao nadimak Aca. Žika se u životu dva puta ženio i iz tih brakova ima dva sina. Od prvih dana na nogometnom terenu dobio je nadimak Žika koji su mu dali prijatelji. Njegove emocionalne i nervozne reakcije tijekom utakmica dovele su do ovog nadimka koji mu se zadržao do danas. Sada, kao voditelja emisije “Nikad nije kasno”, publika ga prepoznaje po emotivnim i suosjećajnim odgovorima.

  • Njegova strast prema glazbi počela je u tinejdžerskim godinama, što ga je potaknulo da upiše glazbenu školu za klasičan klavir. Unatoč tome što kod kuće nije imao klavir, marljivo je vježbao na nacrtanim tipkama. Završio je jednu godinu glazbene škole u Aleksandrovcu prije preseljenja profesora. Kako nije mogao pronaći učitelja klavira ili gitare koji bi ga zainteresirao, a nije imao želje za učenjem harmonike, odlučio je prekinuti pohađanje glazbene škole.

Vođen strašću prema glazbi i željom da proširi svoje vještine, iskoristio je sredstva koja mu je darovao otac nakon završetka osnovne škole s izvrsnim uspjehom za kupnju svoje prve bas gitare. Ubrzo se našao da aktivno sudjeluje u kvartovskom rock ansamblu zajedno sa svojim kolegama glazbenicima. Kako bi premostili nedostatak vlastitog ozvučenja i prostora za vježbanje, iskoristili su sredstva koja su im bila na raspolaganju posudbom folklorne sekcije škole. U znak zahvalnosti uzvratili su folklornoj sekciji folklornom glazbom i dali podršku tijekom proba i nastupa.