Unatoč nastojanjima da sačuva privatnost, Željko Šašić tijekom svoje karijere neprestano plijeni pažnju medija. Prije njegovog nastupa u jednom beogradskom lokalu, imali smo priliku upoznati pjevača. Tijekom našeg razgovora iznio je svoje viđenje nedostatka privatnosti javnih osoba u određenim situacijama. U ovoj posebnoj postavci postoji nedostatak upita publike. I novinari i ja dijelimo osjećaj znatiželje o temi. Njihovo ih zanimanje tjera da dublje istražuju, ali bez nekoga tko bi se uključio u razgovor, nema sadržaja za rad.

  • Dakle, sve je napisano bez ikakvog određenog usmjerenja. Osobno sam to doživio i uspio sam izaći na drugu stranu. Je li moguće da javne osobe zataje osobne podatke iz svog privatnog života ako to uistinu žele? Iako je većina situacije bila podnošljiva, pojedinci izrazito agresivne prirode posjeduju sposobnost otkrivanja lažnih informacija, što se meni nažalost dogodilo, što je rezultiralo pravnom bitkom. Pravni postupci obično su dugotrajni i uključuju trivijalne stvari. Bio sam na rubu završetka jednog ročišta kad sam shvatio da je vođenje parnice uzaludno. Unatoč želji za očuvanjem osobne privatnosti i intimnosti određenih aspekata života, to ponekad postaje izazovno. Međutim, ova faza će proći. Brojni pojedinci pohvaljuju Draganu Mirković za dostojanstveno držanje kada je javno objavila razvod, čime je to poglavlje zapravo okončano.

Naišao sam na podatak da je ovo iskustvo dugotrajno i da služi kao svojevrsna priprema za neugodan trenutak. Kao pojedinci koji su živi i vode čudan život, često se susrećemo s drugima koji možda ne odobravaju naš način života. Razvod je, nažalost, uobičajena pojava, ali čini se da smo suočeni s više nadzora. Nadalje, pretjerano oglašavanje tijekom serije postaje suvišno kako serija napreduje. Vaša slava kao umjetnika tijekom 1990-ih je neporeciva. Ponovno su se pojavili vaši glazbeni spotovi iz tog doba i šire se poput požara internetom.

  • U carstvu “večeri devedesetih”, vremenu ispunjenom divnim događajima, nezaboravnim melodijama i talentiranim umjetnicima, promjena je bila neizbježan dio života. Prolazak od tri desetljeća nedvojbeno transformira čovjeka. Razmišljanje o tim vremenima izaziva osjećaj nostalgije i udaljenosti. Bilo je to doba mladosti, obilježeno bezbrižnim duhom, poput lepršavosti moje kose. Zanimljivo je da u današnje vrijeme prihvaćam još više ekscentričnosti u usporedbi sa svojim mlađim ja. Vaš odnos s kćeri Sofijom ponovno je došao u sklad. U nedavnom pojavljivanju u podcastu izrazila je svoje misli o vama i Sonji na iskren način, ne ostavljajući nijednu lijepu riječ neizrečenom. Radije se ne uplićem niti komentiram priče žena. Osim toga, izrazila je svoju duboku naklonost prema vama. Ispunjava me radost zbog njezine izjave ljubavi prema meni. Sofija, iskreno cijenim tvoje ljubazne i nježne riječi.

Jeste li se kao otac ikada vezali za lik Nikole Koje u filmu “Mi nismo anđeli”? Tada su mnogi pojedinci radili usporedbe. Sofija se zvala i tako su mi se rugali. Nije bilo razloga ponašati se kao Kojo. Imali smo snažno razumijevanje između nas. Sada je došla u godine kada trebamo ponavljati neke stvari, što je sasvim normalno. Malo dijete donosi sitne brige, a odraslo velike. A majka me i dalje čuva.

  • Utješno je imati nekoga tko se brine za tebe. Možete li naslutiti ideju da budete Željkov djed? Kao djed-ujak, već sam ponosan i brižan lik u životima svojih voljenih mališana. Prirasli su mi srcu i cijenim svaki trenutak proveden s njima. Pomisao da ću postati pradjed ispunjava me uzbuđenjem i iščekivanjem. Dolazak unuka donosi jedinstvenu radost i povećanu razinu strpljenja, dopuštajući da se njihove nestašne ludorije dočekuju s razumijevanjem. Uz to, postoji dodatna odgovornost podržavanja i poticanja težnji roditelja za budućnošću njihove djece. Ovdje sam da im pružim ljubav, zaštitu i vodstvo, uvijek spreman biti utješna prisutnost kojoj se mogu obratiti. Zamislite da u nekom trenutku postanete slični liku djeda iz filma “Kakav djed, takav unuk”. Kad bi postao moj unuk, uvjeravam vas da ga u životu neće zadesiti ništa loše.