Razvod Harija i Megan privukao je pažnju ljudi širom sveta, što je dovelo do brojnih razgovora i nagađanja. Međutim, izvještaji iz medija u različitim dijelovima svijeta sugeriraju da se par trenutno susreće sa poteškoćama u braku i da su odlučili da se razdvoje kako bi dali prednost svom individualnom blagostanju. Par se trenutno suočava sa značajnom preprekom u razumijevanju sadašnjih okolnosti pred njima.

Ova situacija im je izazvala veliku frustraciju. Uz to, Hari je planirao da se upusti u projekat u Africi, ali izgleda da ga na ovom putovanju neće pratiti ni njegova žena ni njihova deca. Ovo je samo podstaklo stalne glasine i tračeve oko njihove veze. Izvor također sugerira da su brojne poteškoće i emocionalni izazovi s kojima su se suočili nesumnjivo rezultirali značajnom količinom anksioznosti tijekom njihovog života. Međutim, izvor nudi tračak nade izražavajući uvjerenje da će njihova fizička odvojenost, dok žive na odvojenim kontinentima, zapravo pružiti priliku da se usredotoče na lični rast i obnovu kroz istraživanje i stjecanje bitnih elemenata.

Otkako je javnost prvi put upoznata sa očaravajućom ljubavnom pričom Harija i Megan, uspela je da zaokupi pažnju i fascinaciju masa, podstaknuvši beskrajni tok spekulacija i pokrenuvši brojne kontroverze na tom putu. Primarni fokus bezbrojnih rasprava i debata neizbježno se usredotočuje na njihovu zamršenu vezu s cijenjenom britanskom monarhijom.

Međutim, od najveće je važnosti imati na umu da se vrhunac napetosti i intenzivne kontrole odvijao u burnoj 2020. godini, koja je na kraju kulminirala važnom odlukom koju su donijeli Harry i Meghan da se distanciraju od svojih poštovanih kraljevskih odgovornosti i krenu na potpuno novu britansku zemlju, udaljivši se od potpuno svježe zemlje.