Uprkos sumnjama medicinske zajednice i strašnim upozorenjima o golemim rizicima, Bobi, mlada majka, prkosila je njihovoj mudrosti i odlučila nastaviti s trudnoćom, naposljetku rodivši sedmero djece. Ovo postignuće nadmašilo je sva pesimistična očekivanja i zaista nevjerovatno, svih sedam beba ne samo da su preživjele, već su sada i odrasle osobe. Ovi sedmaci spremni su proslaviti svoj 27. rođendan krajem 2024.

Prije dolaska sedmorke, Bobi i njezin suprug Kenny vodili su tipično američko kućanstvo sa svojom kćeri Mikaylom, tražeći pomoć da prošire svoju obitelj. Nitko nije mogao predvidjeti da će Bobi roditi nevjerojatnih sedam beba. S ukupno devetero djece, njihova je obitelj sve samo ne obična. Par je dobio upozorenje o mogućnosti “višestruke” trudnoće prije podvrgavanja liječenju neplodnosti. Dok se psihički pripremala za mogućnost dvoje djece, Bobbi je bila zatečena kada je otkrila stvarnost svoje situacije. Kenny se živo prisjeća dana kada je napeto iščekivao vijesti s ultrazvuka, samo da bi čuo drhtanje Bobbinog glasa kad je otkrila da nosi sedam fetusa.

Stručnjaci tvrde da su šanse za rađanje zdravog djeteta bez ikakvih neuroloških i fizioloških problema samo 50% u slučaju trojki. Osim toga, gotovo polovica višestrukih trudnoća završi pobačajem. S obzirom na visokorizičnu prirodu Bobbine trudnoće, stručnjaci su je pažljivo pratili tijekom cijelog procesa. Zahvaljujući zajedničkim naporima perinatologa, neonatologa, respiratornih terapeuta, medicinskih sestara i anesteziologa, sedmaci su rođeni u Medicinskom centru u Iowi devet tjedana prije planiranog roka i, na sreću, bez ikakvih komplikacija.

Nakon dvomjesečnog boravka u bolnici nakon rođenja, svih sedmero dojenčadi ne samo da je uspjelo preživjeti, već je i napravilo nevjerojatan napredak u razvoju. Bobbi se suočila sa zahtjevnim zadatkom brige o svojoj novorođenčadi, što je podrazumijevalo nevjerojatnu dnevnu potrošnju od 42 bočice mlijeka i 52 pelene. U početku joj je obitelj pružala neprocjenjivu pomoć i podršku. Među djecom, dvoje je rođeno s cerebralnom paralizom i zahtijevalo je višestruke operacije kako bi se postiglo samostalno kretanje. Naime, jedan od braće i sestara, Alexis, čak je sudjelovao u natjecanju namijenjenom isključivo djeci s posebnim potrebama. Tijekom njihova razvoja, briga o djeci bila je podijeljena među volonterima i dadiljama, olakšavajući teret Bobbyju i Kennyju. Bobby je postupno nastavio s radom, ali na kraća razdoblja, dok je Kenny ostao posvećen svom poslu u tvornici metala. Kako su djeca sazrijevala, bavila su se kućanskim poslovima, a djevojčice su pokazivale kulinarsku sposobnost i pripremanje ukusnih jela. U međuvremenu je njihov otac dječacima usadio snažnu radnu etiku, dodjeljujući im odgovornosti poput pranja automobila ili održavanja travnjaka.

Dodatni sadržaj: Zanimljivost

Studija koju je objavio časopis JAMA Pediatrics, a izvijestio CNN 2022. godine, otkrila je da je pandemija rezultirala porastom “COVID siročadi”. Približno 40 000 djece tragično je izgubilo roditelja kao posljedicu COVID-19, pri čemu su afroamerička djeca nerazmjerno pogođena. Prema studiji koju je provela Rachel Kidman iz Programa javnog zdravstva Sveučilišta Stony Brook, broj djece koja su ožalošćena zbog pandemije COVID-19 doista je zapanjujući, procjenjuje se na između 37.300 i 43.000. Zanimljivo je da afroamerička djeca, koja čine samo 14 posto ukupne dječje populacije u Sjedinjenim Državama, čine 20 posto onih koji su doživjeli gubitak roditelja tijekom ove globalne krize. Važno je napomenuti da su ove brojke počele pokazivati ​​pad od datuma objave 2022. godine.