Sa svojim velikim plavim očima i lepršavim pramenovima, Branka Katić, vrsna glumica, oduvijek je imala simpatije domaće javnosti. Poznata po svojim nastupima u popularnim domaćim filmovima i serijama, prikazala je niz likova, a od besprijekorno uglađene do vješto raščupane, njena kosa, često ukrašena svijetloplavom nijansom, odiše svestranošću. Kako je njena karijera odmicala i zahtjevnosti uloga bile sve veće, Branka Katić doživjela je transformaciju i u potrazi za idealnom nijansom, eksperimentirala je s različitim bojama, duljinama i stilovima kose.

Tijekom svoje slavne karijere, zadivljujuća glumica dosljedno je pokazivala svoju nepokolebljivu predanost podvrgavanju svakoj metamorfozi koja je potrebna za dobrobit projekta vrhunske razine. Unatoč tome što je značajan dio svog života provela boraveći i radeći u inozemstvu, njezin pristup glumačkom zanatu ostao je izuzetno postojan. Povratak na svetu scenu Beogradskog dramskog pozorišta Branki je donio neizmjerno oduševljenje jer je simbolizirao samu bit njezina bića. Otkako je donijela odluku da se ponovno uspostavi unutar domaće sfere, svoje vrijeme provodi između Engleske i Srbije.

S iznimnom lakoćom podnosi česta putovanja, o čemu svjedoče njezine iskrene izjave medijima u kojima izražava svoju čežnju za ushićenjem zadivljujuće kazališne publike. Ova žarka strast nepogrešivo je vidljiva u njezinoj uključenosti u mnoštvo prestižnih produkcija i njezinoj nepokolebljivoj spremnosti da prihvati svježe i izazovne uloge. Pod vodstvom Alije Luke, ona i njezini glumački kolege oživjeli su temeljno djelo Georgea Orwella, “1984”, u uzbudljivoj premijeri. Brankina interpretacija u ovoj predstavi osvojila je publiku i potaknula opipljiv osjećaj intrige u široj javnosti.

Izgled Branke Katić doživio je značajnu transformaciju odabirom frizure. Boja njezine odjeće podsjeća na njezinu osobnu preferenciju, dok duljina odjevnog predmeta asocira na modu koja se obično viđala na sredovječnim ženama 1980-ih. Osim toga, uvijene šiške koje nosi asociraju na frizure iz tog istog doba. Puno se spekuliralo oko perike, a mnogi vjeruju da Branka nije bila otvorena za kreativni doprinos kostimografa. Međutim, teško je utvrditi istinu iza ove pretpostavke, budući da je Branka poznata po svojoj nepokolebljivoj predanosti i nesebičnosti u svakom aspektu svog rada.

Bez sumnje, mediji su bili očarani njezinom nedavnom metamorfozom, zapalivši intrige javnosti i potaknuvši njihovu želju da svjedoče zadivljujućoj scenskoj predstavi. Pojavila su se nagađanja da je njezina odana obitelj, koju čine njezini sinovi Luis i Joe, kao i njezin suprug Giuliano Farina, obećala svoju nepokolebljivu podršku tako što su prisustvovali nadolazećem nastupu i obasuli je pljeskom.

BONUS SADRŽAJ : Rođena 20. siječnja 1970. u Beogradu, Srbija, Branka Katić svoj put prema uspjehu započela je na Novom Beogradu. Uz roditelje i stariju sestru Mariju, u ovom živopisnom gradu provela je svoje formativne godine. Čak i tijekom njezinih ranih godina, njezin izniman talent i duboka ljubav prema glumi bili su očiti, nagovještavajući izvanredan put koji je bio pred njom. Formalno obrazovanje Branka je završila na Akademiji dramskih umjetnosti u Novom Sadu, gdje se istaknula kao izvrstan student pod mentorstvom profesora Radeta Šerbedžije, inače renomiranog glumca. Predstava “Bladi Meri” duboko je utjecala na nju i odigrala značajnu ulogu u odabiru Akademije. Svjedočenje Šerbedžijinom iznimnom talentu na pozornici bio je ključni trenutak koji je potaknuo početak njezine slavne karijere, koja će ostaviti trajan trag u svijetu kinematografije.