Rad Šerbedžija, renomirani umjetnik velikog ugleda, nadaleko je poznat po svojoj očaravajućoj prisutnosti, koju karakterizira neosporna privlačnost i očaravajuća privlačnost. Shodno tome, ne čudi što je ostavio trag razbijenih srca za sobom kada je hrabro krenuo na burno hodočašće u carstvo rok muzike, hrabro skočivši na podmukli put vatrenog obožavatelja. Da preciziramo, bivša supruga Radeta Šerbedžije bila je Ivanka Cerovac, Zagrepčanka.

S ljubavlju ju je nazivao balerinom, jer su njena zadivljujuća gracioznost i talenat odmah osvojili njegovo srce. Rade je 1969. godine ostvario značajnu prekretnicu uspješno završivši studije na cijenjenoj Akademiji, dok je Ivanka svoj uspjeh proslavila diplomiranjem na prestižnoj Školi za ritmiku i ples. Njihovu ljubavnu priču karakterisao je neodoljiv osjećaj iskrenosti i mladalačke bujnosti. Međutim, uprkos njihovoj nepobitnoj povezanosti kao srodnoj duši, njihovoj bračnoj zajednici nije suđeno da izdrži test vremena. Štaviše, njihove prve zajedničke godine bile su obilježene izuzetnim postignućima u njihovim oblastima, postavljajući teren za njihovu obećavajuću budućnost.

Šerbedžija je brzo osigurao poziciju u cijenjenom gradskom pozorištu „Gavella“, gdje je na impresivan način pokazao svoj talenat besprijekorno portretirajući kultne Šekspirove likove poput „Hamleta“ i „Ričarda Trećeg“. Istovremeno, Ivanka je s oduševljenjem prihvatila ulogu plesne koreografkinje u Zagrebačkom kazalištu mladih. Rade i njegova partnerka imali su ogromnu sreću da dožive ogromnu radost što su postali roditelji, jer su radosno dočekali ne samo jedno, već dvoje prelepe dece u svoje živote.

Njihov najstariji, sin Danilo, s ljubavlju je dobio ovo ime u čast Radetovog voljenog oca. Samo dvije godine kasnije, njihova porodica je bila blagoslovljena još jednim snopom radosti, dragocjenom kćerkom po imenu Lucija. U tom periodu Rade je već stekao popriličnu glumačku stručnost, stekavši dragocjeno iskustvo u ovoj oblasti.