Ljuba Perućica, koji potiče iz Požarevca, svoje detinjstvo je proveo u tom gradu gde je završio osnovnu školu, nižu muzičku školu, kao i gimnaziju. Kada je napunio 18 godina, preselio se u Beograd, a sa 23 godine mu se ukazala šansa da pokaže svoj muzički talenat u popularnom takmičenju „Zvezde Granda“."PRVA SVIRKA MI JE BILA NA AUTOBUSKOJ STANICI U KAFANI GDE KERA NE BIH PUSTIO" Ljuba Perućica o trnovitom putu ka uspehu

Pevač je s nostalgijom govorio o svojim počecima i otkrio kako je izgledao njegov prvi nastup. Kroz priču se dotakao svojih muzičkih koraka i prvih pokušaja ostvarivanja u svetu zabave.

„Nikada nisam radio u nekoj firmi. Sa 17 godina, javila mi se želja da nastupam. Moja prva svirka bila je sa Filipom Bulatovićem, koji danas peva sa Borkom Radivojevićem – to je njegov pevač u orkestru. Ja sam svirao klavijature, on je imao ozvučenje, a nismo imali dozvolu, pa smo autobusom išli“, izjavio je Ljuba, osvrćući se na svoje muzičke početke.

Sećajući se svojih ranih godina, Ljuba je podelio anegdotu o svojoj prvoj svirci na autobuskoj stanici u jednoj kafani koju danas ne bi prepoznao kao mesto gde je nastupao. Tada, za svoj osamnaesti rođendan, zamolio je goste da mu donesu kovertu, želeći da prikupi sredstva za kupovinu ozvučenja. Iako je dobio savet od oca da se fokusira na školovanje, Ljuba je odlučio da sledi svoju strast prema muzici, istrajavajući u ostvarivanju svojih snova.Sveti Nikola tog dana postao je simbol njegovog inata, obećavajući ocu da će uspeti samostalno finansirati svoju opremu. Zahvaljujući podršci gostiju koji su mu darivali novčane poklone, uspeo je kupiti kineske zvučne kutije i malu miksetu, što je bio početak njegove muzičke karijere.