Toalet-papir i ubrusi su nezaobilazni proizvodi u svakodnevnom životu, a pre nego se odlučite za kupovinu ovih artikala, preporučuje se temeljna provera njihovog kvaliteta, posebno imajući u vidu da će svakodnevno biti u kontaktu s vašim najintimnijim delovima tela i hranom koju konzumirate.PROIZVODI KOJE KORISTITE SVAKI DAN, A NISTE RAZMIŠLJALI O NJIHOVOM KVALITETU: Evo šta treba proveriti

Prilikom izbora toalet-papira, preporučuje se da birate one koji su napravljeni od čiste, 100% celuloze. Ovaj tip toalet-papira lako ćete prepoznati jer je na pakovanju uvek naznačeno da je izrađen od ove prirodne sirovine. Toalet-papiri od čiste celuloze odlikuju se dugotrajnošću i udobnošću, budući da su mekani na dodir i potpuno bezbedni, pružajući vam proizvod direktno iz prirode. Alternativno, možete se odlučiti i za nebeljeni toalet-papir, koji nema dodatne boje, već zadržava prirodnu boju nebeljene celuloze, sličnu onoj koju imaju godovi drveta. Ovi premium toalet-papiri garantuju vrhunski kvalitet, a udobnost koju pružaju osetićete već nakon prvog korišćenja.

Kada je reč o ubrusima za kuhinju, preporučuje se odabir onih koji su takođe izrađeni od čiste celuloze. Važno je da ovi proizvodi prođu kontrolisane proizvodne tokove kako bi se osigurala vaša bezbednost nakon kontakta ubrusa s hranom. Proizvođači koji poseduju IFS sertifikat (International Food Standard) obezbeđuju kvalitet i bezbednost hrane, a ovaj standard prihvatila je Globalna incijativa za bezbednost hrane (Global Food Safety Initiative). IFS sertifikat predstavlja garanciju da će proizvođači hrane zadovoljiti visoke standarde bezbednosti i kvaliteta, pružajući im mogućnost da uštede vreme i novac tokom procesa sertifikacije.

U skladu s kodeksom trgovinskih lanaca, svi proizvođači ili trgovci brendiranom hranom obavezni su posedovati IFS sertifikat, što donosi različite beneficije, uključujući nadzor i primenu korektivnih mera tokom procesa sertifikacije. Ovo zajedno garantuje da će vaš izbor biti bezbedan i kvalitetan, prateći standarde koji važe i za potrošače s većom kupovnom moći.