Na inauguracijskom koncertu Dragane Mirković sinoć u Beogradskoj areni, Jelena Karleuša bila je jedna od prvih koja je ne samo podržala nego i oduševila njezinim hitovima koji su osvojili vrhove top lista, plijenila je pažnju kako je stigla tako i snimljena. Kad je zakoračila na pozornicu arene, sva je pažnja odmah skrenula prema njoj, očarana odabirom besprijekorno pripijene crne mini haljine graciozno lepršavog kroja.

Odabir odjeće Jelene Karleuše vrlo je zahvalna odluka za njenu građu. Iako se prednji dio haljine može pohvaliti prilično tradicionalnim dizajnom, stražnji dio pokazuje zadivljujući izgled s otkrivenim leđima ukrašenim velikom mašnom blizu dekoltea. Kako bi upotpunila svoj ansambl, odlučila se za prepoznatljivu minijaturnu torbicu, dojmljive modne dodatke i povišenu obuću, stvarajući upečatljivu kombinaciju sa svojom plavom šminkom.

Pop senzacija uvijek je otvoreno govorila o svom dubokom poštovanju i divljenju Dragani Mirković, priznajući je kao jednu od rijetkih osoba koje su joj pružile ključnu podršku u ranim i izazovnim fazama njezine karijere. Ona je još sinoć iznijela svoje mišljenje o Draganinom talentu estradne umjetnice i predvidjela uživanje publike u njenim pjesmama na predstojećem koncertu. Bez mog angažmana ova pojava ne bi bila moguća. Naravno, postojala je komunikacija među nama. Dragana, moja draga prijateljica, godinama je uz mene, pružajući mi podršku iu radosnim iu izazovnim trenucima. Na pitanje koja će joj pjesma večeras duboko odjeknuti, Jelena je odgovorila:

Jelena je izrazila svoje ogromno divljenje Draganinoj bogatoj zbirci hitova, teško se odlučivši odakle početi. Raspon emocija koje izaziva njezina glazba, od veselog pjevanja do smijeha i suza, doista je nevjerojatan. Jelena se rado prisjetila dolaska na jedan od Draganinih koncerata u Areni, gdje je zapanjujuće nastupala puna tri sata. Umjesto da bude jedini izvođač, Dragana je pustila publiku da preuzme vodstvo u pjevanju dok je ona inicirala svaku pjesmu. Koncert je bio ispunjen obiljem legendarnih hitova koji su na Jelenu ostavili dubok utisak.

Naprotiv, ne mogu Draganu proglasiti legendarnom, jer to implicira da je postala figura mita i predanja. Ovaj opis upućuje na osobu u poodmakloj životnoj dobi, što je daleko od istine kada je u pitanju Draganin mladolik izgled, poletan duh i neizmjerna energija. Po mom mišljenju, istinski talent, pravi pjevači koji proizvode ogromne hitove, traju i ostaju relevantni kroz vrijeme.

Povodom četiri desetljeća bavljenja glazbom, Dragana Mirković krenula je na turneju “Do posljednjeg daha” koju je započela koncertom u Tuzli. Sinoć je uspješno održala prvi od dva zakazana koncerta u Beogradu, a kao velikodušnu gestu odlučila je svu zaradu od ovih nastupa donirati u dobrotvorne svrhe. Rođena 17. kolovoza 1978., Jelena Karleuša Tošić poznata je srpska pjevačica prepoznata po svojim odvažnim umjetničkim nastojanjima i stalnoj evoluciji svoje javne ličnosti, koji su joj priskrbili golemo priznanje i utjecaj. Uz to, Karleuša je dobila značajnu medijsku pokrivenost zbog svojih otvorenih stavova i povremenih kontroverznih izjava.

Karleušu, koju njemački časopis Fokus često naziva “madonom Balkana”, časopis V uspoređuje s Lady Gagom. Naime, nosi titulu najpopularnije Srpkinje na društvenim mrežama, pohvalivši se nevjerojatnih dva milijuna pratitelja na Instagramu. Izražavajući svoju ambiciju da postane pjevačica sa nepunih šesnaest godina, Karleuša se suočila s financijskim preprekama koje su spriječile njen debitantski album. Ekonomski izazovi uzrokovani inflacijom i sveukupnom teškom situacijom u zemlji spriječili su njezinu majku da podupre Jelenine glazbene težnje.

No, uz pomoć renomirane pjevačice Dragane Mirković, Karleuša je uspjela savladati te prepreke i 1995. izdati svoj prvi album, Ogledalce pod Diskos. Ovaj prvijenac pokazao se komercijalnim uspjehom, s više od 100.000 prodanih primjeraka u Jugoslaviji. Nakon toga izdala je još pet turbo-folk albuma, ali kako se njena karijera razvijala, svjesno se trudila održati imidž isključivo pop glazbene umjetnice.