Nažalost, Vesna Kuprešak, bivša natjecateljica TV showa “Nikad nije kasno”, zbog teške bolesti napustila je naš svijet u 55. godini života. Pokazujući nepokolebljivu odlučnost, talentirana pjevačica godinama se hrabro borila s tumorima jajnika i maternice, pokazujući odlučnost do svog posljednjeg daha.

Nakon što sam u svibnju 2021. primila poražavajuću vijest o raku jajnika i maternice, do lipnja sam bila podvrgnuta agresivnom liječenju u cijenjenom Kliničkom centru u Beogradu. Nažalost, moj boravak u bolnici dodatno se zakomplikovao kada sam dobio COVID-19, zbog čega sam morao biti premješten u COVID bolnicu na Karaburmi. Još uvijek u procesu oporavka od operacije, osjećam se osjetljivo s nedavno uklonjenim šavovima i pripremam se za nove prepreke. Tijekom osamnaest teških dana, borio sam se za život, boreći se s naglim padom krvne slike i smanjenom razinom željeza. Unatoč golemim patnjama i nedaćama, uspjela sam skinuti 32 kilograma težine, kako je Vesna ispričala u svom iskrenom izvješću.

Zbog značajne promjene njezine tjelesne mase njezini najbliži suputnici nisu je mogli prepoznati. Preskočivši samo jedan pregled, Vesna je doživjela nevjerojatnu metamorfozu koja je utjecala ne samo na njezin vanjski izgled već i na cjelokupno stanje. Čekao ju je dvostruki izazov, koji je obuhvaćao i njezino duhovno i fizičko blagostanje. Nakon mjesec dana oporavka, krenula je s opsežnim režimom koji je uključivao 6 rigoroznih kemoterapija i 17 bioloških tretmana. Nažalost, posljedica ovih tretmana bio je gubitak kose. Potaknuta svojom odlučnošću da povrati kontrolu, Vesna je donijela hrabru odluku da osobno obrije glavu, ne mogavši ​​tolerirati kako joj se kosa postupno prorjeđuje i opada.

Preventivne mjere i redoviti pregledi ostaju najisplativiji način učinkovitog upravljanja opakom bolešću poznatom kao rak. Osobno sam svjedočio dubokom značaju ovog pristupa. U godinama koje su prethodile 2018. godini marljivo sam se pridržavala zakazanih pregleda. Međutim, nažalost, dopustio sam sebi da glupo vjerujem da mogu odgoditi sljedeći, naivno uvjeravajući samu sebe da to mogu riješiti kasnije. Jao, to “kasnije” se oteglo unedogled. Dolaskom 2019. godine i početkom pandemije počela sam primjećivati ​​postupno širenje želuca zbog čega sam potražila stručni savjet kako kod interniste tako i kod ginekologa. Čim sam dobila točnu dijagnozu, obuzeo me osjećaj očaja, praćen ogromnim strahom koji je obuzeo cijelo moje biće. Zatekao sam se kako padam u stanje blage depresije, nesposoban se osloboditi iz njegova stiska. Ove dirljive riječi izgovorio je pojedinac koji je u međuvremenu preminuo.

Od 2015. godine Prva srpska televizija svake nedjelje u 21 sat emitira natjecateljski pjevački talent show pod nazivom “Nikad nije kasno”. U središtu formata leži odabir najistančanijeg vokalnog talenta, uz uvjet da natjecatelji imaju najmanje 45 godina. Ova raznolika grupa uključuje i iskusne lokalne pjevače i potpune početnike. Prikazujući svoje sposobnosti, natjecatelji izvode popularne pop i folk glazbene hitove, a pritom dijele zadivljujuće priče o svojim jedinstvenim životnim putovima. Misija projekta je ispuniti dugo očekivane težnje, sadržane u motu “nikada nije kasno”. Putem ove platforme, natjecateljima se pruža izvanredna prilika da zablistaju na velikoj pozornici, osvajajući milijune gledatelja iz udobnosti vlastitog doma. Uz pratnju veličanstvenog revijskog orkestra, svaki je natjecatelj uistinu u središtu pozornosti.

Ocjenjivački sud koji ocjenjuje natjecatelje sastoji se od tri stalna člana i jednog posebnog gosta. Stalni trio čine cijenjeni producent Grand produkcije, inovativni kreator koncepta emisije Žika Jakšić i renomirani skladatelj i tekstopisac Saša Milošević Mare, a voditeljica je Dragana Katić. Tijekom trajanja showa, suci daju pronicljive komentare o nastupima svakog pjevača i na kraju odabiru pojedince koji će napredovati u natjecanju. Publika igra presudnu ulogu u određivanju pobjednika velike finalne sezone.