Prije nego što je ušla u sferu muzike i stekla široku slavu u regionu, Aleksandra Prijović je vodila redovnu egzistenciju, poput svojih kolega, nastanjena u Belom Manastiru u Hrvatskoj. Iako nije završila srednju školu, Aleksandra je tokom školovanja u Osnovnoj školi “Dr Franjo Tuđman” bila izvrsna. To je bilo vidljivo u njenom učešću na školskom takmičenju iz hrvatskog jezika tokom osmog razreda. Na priloženoj fotografiji se jasno vidi da je Aleksandra obezbedila peto mesto na takmičenju 2010. godine. Njen izvanredan nastup doneo joj je ukupno 50 poena.

Nažalost, ovaj rezultat nije zadovoljio uslove da se Aleksandra plasira na županijsko takmičenje. Pravo učešća na ovom prestižnom događaju imali su samo učenici sedmog i osmog razreda koji su ostvarili najbolje plasmane. Iako je bila akademski sjajna, Aleksandra je odlučila da nastavi školovanje u Drugoj gimnaziji „Beli Manastir“, gde je završila specijalizaciju iz hotelijerstva i turizma. Međutim, nije uspjela da završi cijeli program i uspjela je završiti samo tri od četiri potrebna razreda.

– Upisao sam drugu srednju školu i redovno završavao tri razreda, a četvrti nikad. Život me je jednostavno odveo u drugom pravcu. Kada ti se desi nešto o čemu si oduvek sanjao, kao što sam ja sanjao da pevam, ignorišeš sve ostalo. Tačnije, učim. Mnogo sam putovao na takmičenje (šou muzičkih talenata „Zvezda Granda” – prim. autora) u Beograd i ostavio studije po strani.

Dijeljenjem ovih informacija, naša namjera je da skrenemo pažnju na rasprostranjenost vršnjačkog nasilja i štetne posljedice koje ono može imati na pojedince poput Prije. Za društvo je ključno da se bavi takvim aktima diskriminacije i bori se protiv njih, osiguravajući da svako ima slobodu da se bavi svojim strastima bez straha od posljedica.