Preminuo je poznati glumac Mark Godard, javnosti poznat po ulozi u popularnoj televizijskoj seriji Izgubljeni u svemiru i dugotrajnoj sapunici Opšta bolnica. U trenutku smrti imao je 87 godina. Evelin Peculić, Godardova treća supruga, otkrila je putem izjave na Facebooku da je glumac dobio dijagnozu plućne fibroze i da je preminuo u utorak u Hinghamu u Massachusettsu dok je primao palijativnu njegu u hospiciju. “Sa dubokim žaljenjem moram da vas obavestim da je moj voljeni suprug preminuo 10. oktobra”, napisala je ona.

 

 

 

“Nakon što je 24. jula proslavio 87. rođendan, primljen je u bolnicu zbog upale pluća. Nadali smo se oporavku kada je prebačen u rehabilitacioni centar, ali su nažalost doktori otkrili da je već u terminalnoj fazi plućne bolesti. fibroza, neizlječivo stanje. Peculich je ispričao da je bolnička njega koju je pružala Pat Roche bila izuzetna i da je pacijent mogao proći u milosti i spokoju u lijepom okruženju. “Nakon što sam provela 33 godine sa muškarcem koji je bio ne samo zgodan već i ljubazan i nježan, dobila sam priliku da se oprostim od njega i izrazim svoju ljubav. Ostajem da se pitam kako sam imala sreću da svoj život podelim sa nekim ko uneo smeh i radost u to.

 

 

 

Godardova popularnost je porasla nakon njegovog poznatog portretiranja majora Dona Westa u svemirskom televizijskom programu. Emisija, koja je trajala od 1965. do 1968., pratila je nesvakidašnje eskapade porodice Robinson – kolonizatora u svemiru – na brodu Jupiter 2, čiji je kapetan bio Goddardov lik. Godard, koji je glumio u “Izgubljeni u svemiru”, takođe je imao ponavljajuću ulogu u Opštoj bolnici. Glumio je Dereka Baringtona u ukupno 11 epizoda od 1985. do 1986. godine. Preživjela ga je, pored supruge Evelyn, i kćerka Melisa.