Miroslav Ilić nikada nije krio svoj problem s alkoholom, ističući da je to sada daleka prošlost. Pevač je otvoreno govorio o svojim izazovima s alkoholom, naglašavajući da na svoj porok nije ponosan. Otkrio je čak i nepoznate detalje o svojoj borbi, ističući kako je donosio odluke koje su ga odvele iz tog problema.

“Jedno jutro sam se probudio, stao pred ikonu Svetog Đorđa i rekao: ‘Budalo jedna, nećeš više.’ Moj problem je što nikada nisam podnosio alkohol. Shvatio sam da mogu lepo da se provedem i bez toga”, zaključio je pevač.

Pevač je otkrio da je poslednji put popio čašicu alkohola u martu 1989. godine, naglašavajući da je to bio ključni trenutak u njegovoj borbi. “Rekao sam sebi: ‘Miroslave, to nije za tebe, nemoj da ti je više palo na pamet u životu.’ Hvala Bogu od tada nikad više”, naveo je Ilić.

Miroslav je istakao da se više nije dešavalo da danima ne dolazi kući kad se napije, kao i da je prestao s dugotrajnim periodima oporavka nakon pijanstva. Jedna od neslavnih epizoda koju se seća jeste ta kad je navodno zapalio garderobu supruzi Gordani, jer mu je rekla da nema šta da obuče.

Javnosti nije poznato kako je Gordana reagovala na ovaj incident, ali je sigurno da je taj čin povredio. Miroslav, iako se u tom trenutku nije razmišljalo trezveno, priznao je incident i rekao: “Istina je. Zamislite čoveka budalu koji ženi zapali svu garderobu… Ne ponosim se time, ali ne odričem se ničega što sam uradio, pa makar to bilo i loše”, rekao je gostujući u Sceniranju.