Popularna pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović svake godine dolazi na pričest u Hram Svetog Save uoči Vaskrsa, a tako je bilo i prošle godine, a bit će i ove, jer Ceca Ražnatović doživljava Uskrs veoma emotivno. Među okupljenim građanima u ponoć, primjetio se i veliki broj poznatih ličnosti koje su došle primiti svetu tajnu. Ceca je prošle godine u Hram stigla sa sestrom Lidijom, njenom djecom, saradnikom Damirom Handanovićem i kumom Tašketom.

 Dosta članova moje porodice posti, i mi to radimo punih 11 godina. To mi pruža ogroman duševni mir. Divno je kad kao narod čuvamo tradiciju i vjerske običaje. Poštujem svoje, poštujem i tuđe, to je potpuno normalno – rekla je Svetlana u emisiji “Ekskluzivno” na Pinku. Ceca Ražnatović Uskrs priprema svake godine u svom domu, a pretpostavlja se da će i ove godine biti nešto slično. Ceca je 24 sata nakon vaskršnje liturgije nastupala u Paraćinu, a tada se pripremala i za ljetnu turneju.

  • Ručam sa porodicom i nastupam u Paraćinu, a sada se spremam za ljetnu turneju – dodala je Ceca. Podsjetimo se, vladika Stefan Šarić istakao je da je Ceca veliki poštovalac vjere. Otkrio je čak da je Ceca njegov najbolji učenik… ‒ Odgovorno tvrdim da je Ceca, u duhovnom smislu, jedan od mojih boljih učenika ‒ istakao je svojevremeno vladika Stefan Šarić. ‒ Mnoge stvari koje sam joj rekao, poštuje kao pravi vjernik. Sada je potpuno nova osoba, a oni koji je neopravdano osuđuju, jednog dana će se sami suočiti sa svojom savješću. Osuđivanje nije dobro. Naravno, Crkva će uvijek imati razumijevanja za sve ljude, pa čak i za najveće grešnike, a kamoli za osobu poput Svetlane.

‒ Kao njen ispovjednik, mogu reći samo najbolje o njoj. Ona posjeduje prave vrijednosti. Kod drugih prevladava mnogo oholosti, sujetnosti… Ceca nema tajni pred mnom, što je rijetkost da tako poznata osoba otvoreno priča o svemu. Nije lako povjeriti nekome sve svoje tajne. Jedno vrijeme sam bio opterećen time da se ne čuje neki trač vezan za ono što mi je ona ispovjedila. Čak sam joj rekao: „Svetlana, imali ste hrabrosti da mi se ispovijedite, ali ste mi time stavili veliki teret na leđa“ ‒ ispričao je vladika Stefan Šarić.

Ceca Ražnatović Uskrs će i ove godine pripremiti u svom porodičnom domu u Ljutice Bogdana i za vaskršnji ručak čekati porodicu, koja se inače okuplja na bitne datume. Međutim, budući da je Anastasija u Sevilji, pitanje je da li će se ove godine pojaviti na tradicionalnom kucanju jaja. Nemanjin roditelji također su vjernici koji obilježavaju ovaj praznik, pa se nagađa da će Anastasija ipak ostati u Španiji.

Ako Cecina trpeza za Uskrs ostane bez njene mezimice, još se ne zna, ali smo sigurni da će, prvom prilikom, nadoknaditi propuštenu priliku…

BONUS TEKST

U malom planinskom selu, između gustih šuma i prostranih pašnjaka, živio je starac po imenu Nikola. Bio je poznat u cijeloj zajednici po svojoj mudrosti i dobroti. Svako jutro, prije nego što bi sunce obasjalo litice planina, Nikola bi sjedio na starom kamenu ispod starog hrasta i promatrao dolazak novog dana.

Nikola nije imao mnogo materijalnih dobara, ali je imao bogatstvo u duši. Njegova mudrost privlačila je ljude iz okolnih sela, koji bi dolazili tražiti savjete ili samo sjediti s njim i slušati njegove priče.Jednog dana, kada je proljeće već ozelenilo šume, došao je mladi pastir po imenu Marko. Bio je zbunjen i nesiguran u vezi s budućnošću. Nikolina prisutnost donijela mu je utjehu i nadu.

“Dobro jutro, Nikola”, pozdravio je Marko.”Dobro jutro, Marko. Što te dovodi ovamo danas?” pitao je Nikola, osmjehujući se mladiću.Marko je sjeo pokraj starca i počeo mu pričati o svojim brigama i strahovima. Nikola ga je pažljivo slušao i tješio ga riječima mudrosti koje su dolazile iz dubine njegove duše.”Nemoj se bojati nepoznatog, Marko. Život je poput rijeke koja teče svojim tokom. Ponekad ćeš naići na uzburkane vode, ali uvijek ćeš naći mirnu luku ako nastaviš ploviti svojom vlastitom snagom i vjerom.”

Marko je osjetio olakšanje u Nikolinim riječima. Zahvalio mu se i obećao da će se vratiti kako bi podijelio vijesti o svom putovanju kroz život.Dok je Marko odlazio, Nikola je ostao sjediti ispod starog hrasta, promatrajući kako sunčeve zrake probijaju krošnje drveća. Njegovo srce bilo je ispunjeno radošću jer je znao da je još jednom uspio podijeliti svoju mudrost i pomoći nekome u potrebi.I tako su dani prolazili, a Nikola je ostao nepokolebljiv u svojoj ulozi mudrog starca koji je svojom dobrotom obasjavao svijet oko sebe