Izvor Pačir, koji se nalazi u severnom delu zemlje, je veštački izvor sa izuzetnom sposobnošću da ispušta prepoznatljivu crvenu vodu sa lekovitim svojstvima. Zanimljivo je da ova izvanredna pojava nije ograničena samo na ovu lokaciju, već se može svjedočiti i u drugim dijelovima svijeta kao što su Australija, Senegal i Bolivija.

 

Smeštena u opštini Bačka Topola u Vojvodini, čuvena banja Pačir smeštena je između šarmantnih gradova Bajmoka i Stare Moravice. Njegova strateška lokacija je dodatna prednost, jer je samo 30 kilometara udaljena od užurbanog grada Subotice, oko 90 kilometara od živopisnog Novog Sada i oko 180 kilometara od užurbanog glavnog grada Beograda. Osim toga, ovaj geotermalni izvor poznat je po izuzetno visokom sadržaju soli, koji osigurava da svakom posjetitelju pruži neusporedivo i nezaboravno iskustvo.

 

Predstavljajući se na temperaturi od 72 stepena, voda se postepeno spušta do temperaturnog raspona od 30 do 35 stepeni. U početku iz vode izvire miris koji podsjeća na jod i druge aromatične začine, ali nakon nekoliko trenutaka ovaj miris postaje poznat. Uz povoljne cijene karata, povoljno radno vrijeme, besplatan parking i bez dodatnih troškova ležaljki i suncobrana, Pačirske Toplice nude zaista pristupačan i ugodan odmor. Bazeni u Pačirskim Toplicama su dizajnirani da liče na prirodni ribnjak, postepeno se produbljujući prema centru i dostižući maksimalnu dubinu od 1,60 metara.

 

Ovaj jedinstveni oblik pruža spokojno i opuštajuće okruženje u kojem posjetitelji mogu uživati. Sa kapacitetom za udoban smještaj oko 1000 ljudi, ima dovoljno prostora da se svi opuste i upuste u rekreativne aktivnosti. Jedna od izvanrednih karakteristika Pačirskih Toplica je to što korištenje ležaljki i suncobrana ne naplaćuje se. Ali spa centar ne nudi samo pića. Za samo 2.800 dinara dvoje srećnika mogu da uživaju u luksuznom noćenju u avgustu.