Tema izgleda Vere Matović je tema razgovora već dugi niz godina, koja je uspela da zadrži mladalački izgled bez ikakvih znakova starenja. Na vatreni način otkrio je svoju ličnu rutinu koja se pokazala kao ključna u postizanju ovih željenih ciljeva. Ustajući s nepokolebljivom odlučnošću, on savjesno dočekuje svitanje, obično između četiri i pet sati ujutro, ovisno o satu u kojem se povukao da odspava prethodne noći.

 

Odmah nakon buđenja, on se odmah oblači u udobne trenerke i sportsku obuću, nestrpljivo se pripremajući za naporan i okrepljujući trčanje. Potpuno svjestan činjenice da se pojedinci njegove starosne dobi rijetko viđaju kako se bave tako napornom fizičkom aktivnošću, on nepokolebljivo insistira da je ovaj režim vježbanja nezamjenjiva komponenta njegovog svakodnevnog načina života. Osim toga, Vera ističe značaj ishrane pominjući svoju posvećenost konzumiranju hranljivih namirnica.

 

Takođe napominje da u svoju svakodnevnu rutinu ugrađuje vežbu, a njena pouzdana traka za trčanje služi kao bitan element. Vera posebno uživa u brzom hodanju kao svom omiljenom obliku fizičke aktivnosti, pokazujući svoju posvećenost održavanju zdravog načina života. Jedini slučajevi u kojima mijenja svoju rutinu vježbanja su kada ima zakazane snimanje ili nastupe. Njihov najveći prioritet leži u održavanju odgovarajućeg nivoa hidratacije konzumiranjem velikih količina vode. Vera i njen suprug uspostavili su strogi dnevni ritual usredsređen na njihovu ljubav prema kafi.

Svakog jutra uživaju u ispijanju jedne šoljice kafe. Međutim, pridržavaju se postojanog pravila da nikada ne uživaju u svom voljenom napitku s kofeinom, a da prethodno ne nahrane svoje tijelo ukusnim obrokom. Vera, u svojoj mudrosti, predlaže da uživate u bogatoj aromi i ukusu komprimovanih zrna kafe pre nego što uđete u glavno jelo. U iznenađujućem preokretu, proslavljena pjevačica je konačno otkrila enigmu iza njenog besprijekornog vida, a sada je otkrivena i tajna njenog besprijekornog fizičkog izgleda.