Devedesetih godina prošlog stoljeća na jugu Srbije dogodio se možda i najbizarniji zločin u srpskoj povijesti, kada se muškarac koji je s ljubavnicom vodio strastvenu ljubavnu vezu u njenom domu odjednom počeo previjati od bolova i izgubio svijest! Unatoč mogućim posljedicama za njezin brak, žena je odlučila pozvati hitnu pomoć. Čovjek je samo rekao da je imao jake bolove u trbuhu prije nego što je umro u bolnici.

  • Odlučeno je da se izvrši obdukcija. Vanjski pregled tijela od strane mrtvozornika nije pronašao ništa sumnjivo, ali je kasnije otkriveno da su svi unutarnji organi čovjeka bili iščupani. Zatim su pronašli kuglicu u donjem dijelu želuca! Rašireno je bilo nevjerovanje da pokojnik nije imao ulazne rane. Postavilo se pitanje – gdje je metak ušao u njegovo tijelo (?!) Obducent je bio šokiran otkrićem i zamolio kolege za pomoć.

Tijelo je ponovno pomno pregledano, a napredna obdukcija otkrila je malu ranu na žrtvinom anusu! Meci su letjeli kroz prozor! Ispostavilo se da je upravo kroz taj dio tijela kobno zrno dospjelo u želudac nesretnog ljubavnika. Počela je istraga. Prvoosumnjičena za ubojstvo bila je ljubavnica, koja je rekla da nema nikakve veze s incidentom. Druga žrtva bio je njezin suprug, ali muškarac nije ni slutio da mu je supruga bila nevjerna. Imao je jak alibi – bio je na poslu kada se zločin dogodio.

  • Na ženinim rukama nije bilo tragova baruta, a policija je zaključila da ga ona nikada ne bi ubila u vlastitom domu čak ni da je između njih dvoje bilo problema. Ono što je najintrigantnije je da nakon detaljnog pregleda prostorije nije pronađen nikakav trag koji bi dokazivao da je u prostoriji pucano iz pištolja. Pozvani su vrhunski stručnjaci iz oblasti sudske medicine iz Beograda. Počeli su istraživati ​​svemir centimetar po centimetar i njihova upornost se isplatila.

Kako se pretpostavljalo da je metak uletio kroz prozor, koji je tijekom veze dvoje ljubavnika bio otvoren, brzo je uočeno da su na zavjesi, koja je izvorno bila mrežasta, razderana dva oka. Sada se policija našla pred teškim zadatkom – kako i gdje pronaći osobu koja je ispalila metke. Ispostavilo se da je pokojnikov život bio besprijekoran, te nije bilo razloga da ga itko ubije osim izleta s udanom ženom iz pokojnikove obitelji. Počeli su ispitivati ​​seljane je li netko toga dana pucao, no svaki pokušaj pronalaska počinitelja bio je bezuspješan.

  • Kako na dan nesreće nije bilo pucnjave, inspektori su otišli u susjedno selo i saslušali se s mještanima, što im je bio prvi trag za rješavanje misterioznog slučaja, piše Informer. Tim je istražitelje odveo do kuće u kojoj su pronašli vlasnika, vojnog umirovljenika. Pitali su ga ima li oružje i kada će ga upotrijebiti. On je odgovorio da je čistio pištolj i da je prethodno ispalio metak u zrak.

Forenzičari su uspoređivali metke pronađene u tijelu preminulog i utvrdili da je oružje korišteno za ubojstvo preminulog. Odnosno, projektil je usmrtio čovjeka dok je imao seks, prešao nekoliko kilometara i u slobodnom padu završio u njegovom anusu! Policija je kasnije procijenila da nema šanse da netko bude ozlijeđen na ovaj način, no to se ipak dogodilo. Vojni umirovljenik proglašen je krivim za ubojstvo iz nehata.