U svojoj popularnoj knjizi “Zora je svanula”, Neda Ukraden otkriva detalje o svojim životnim ljubavima. Njen život oduvek je intrigirao javnost, posebno nakon što je poznato da je bila u braku sa Milanom Bilbijom, sa kojim ima ćerku Jelenu. Međutim, sada otkrivamo i ko je bio značajan deo njenog života nakon razvoda. Neda je u svojoj knjizi posvetila pažnju onima koji su na jedinstven način uticali na njen život…

Doktor Momo Jakovljević, kako Neda otkriva, bio je njen veliki oslonac nakon razvoda. Susret sa njim desio se osamdesetih godina, na muzičko-modnoj manifestaciji u Makedoniji, gde su oboje nastupali. Njih dvoje su delili slične životne priče, sa propalim brakovima iza sebe, što je dodatno povezalo njihove sudbine. Iako su mnogi govorili o njihovoj vezi, ljubav između Nede i Mome bila je jaka.

  • Veza je postala ozbiljna 1987. godine, kada se Neda preselila u Beograd da bi bila sa svojom ljubavi. Međutim, životne okolnosti nisu bili naklonjene njihovoj vezi, pa je Neda odlučila da okonča tu ljubavnu priču. Svesna je bila da promena sredine ne bi bila prihvatljiva za njenu ćerku Jelenu, te je svoje odluke prilagodila njenom dobrobiti.

Doktor Momo Jakovljević je poznati hirurg, lekar Košarkaške reprezentacije Srbije i pomoćnik direktora KBC Dr Dragiša Mišović. Iako je oženjen i ima decu, Neda ga je u svojoj knjizi opisala kao značajnu figuru u svom životu nakon razvoda.

On je jednom prilikom izjavio da se oženio kasno, u četrdesetoj, i da je ponosan otac sinu i dve ćerke. Kada je reč o poslu, istakao je važnost ostavljanja dela iza sebe i nikada neće otići u penziju.

BONUS TEKST

Neda Ukraden, poznata pevačica jugoslovenske i srpske muzičke scene, rođena je kao Neda Galović 16. avgusta 1950. godine u Imotskom, tadašnjoj FNRJ (Federativnoj Narodnoj Republici Jugoslaviji), koja je danas deo Hrvatske. Karijeru je započela još kao devojčica, pevajući u lokalnom horu.

Njena muzička karijera stekla je punu afirmaciju tokom 1970-ih i 1980-ih godina, kada je postala jedna od najpoznatijih interpretatorki popularne muzike na prostoru bivše Jugoslavije. Njen nezaboravni glas i širok vokalni raspon doneli su joj brojne hitove koji su postali klasici.

Neda Ukraden je poznata po pesmama poput “Zora je”, “Donesi divlje mirise”, “Ti moje zlato”, “Nisam ti ja bilo tko”, “Dalmatinska noć”, “Do poslednjeg daha”, “Bomba”, “Na Balkanu”, “Bilo pa prošlo”, “Volela sam volela” i mnogim drugim. Njene pesme su postale neizostavan deo repertoara mnogih muzičkih emisija, koncerata i festivala.

Tokom svoje karijere, Neda Ukraden je sarađivala sa mnogim poznatim muzičarima i kompozitorima. Njeni koncerti su bili izuzetno posećeni, a njen harizmatični nastup na sceni i snažan glas osvojili su publiku širom regiona.

Van muzičke karijere, Neda Ukraden je poznata po svom humanitarnom radu i aktivnom učešću u društvenim događajima. Pored toga, bila je i popularna televizijska ličnost, gostujući u raznim emisijama i šou programima.

Neda Ukraden je više puta nagrađivana za svoj doprinos muzici i kulturi. Ostala je zapamćena kao jedna od najvećih zvezda jugoslovenske i srpske estrade, čije pesme i danas uživaju veliku popularnost među publikom širom Balkana.Neda Ukraden ostaje nezaboravna figura u istoriji jugoslovenske muzike, čiji su hitovi i dalje omiljeni širom regiona. Njeni doprinosi muzičkoj sceni ostavili su dubok i trajan trag, a njena muzika i dalje inspiriše i razveseljava ljude širom sveta.