Pevač Zdravko Čolić već decenijama slovi kao jedan od najpoželjnijih muškaraca na ovim prostorima, ali malo je poznato da je bila ludo zaljubljena i u njega glumica Neda Arnerić. Iako je Neda bila među najpopularnijim i najlepšim glumicama koja je očaravala na hiljade mladića širom bivše Jugoslavije, ona je srce želela dati upravo Čoliću. Ove tvrdnje potvrdio je Zdravkov dugogodišnji menadžer i prijatelj, Velibor Džarovski.

– Bila je luda za njim. Rekla je da će se ubiti ako ne bude sa njim. Međutim, Čola mi je rekao, pusti to, ona je u nekoj dugoj vezi. On nije hteo da se meša ni u čiju vezu. Međutim, ona nas je izluđivala. Mi na morskoj turneji, ona za nama. Bili smo u Cavtatu, kad je došla.

  • Balkoni u hotelu su nam bili blizu i ona pozove da dođemo na kafu preko balkona, ali ja nisam smeo, jer se plašim visine, a Čolić joj kaže jesi li ti normalna svi znaju i tebe i mene. Posle toga godinama nismo razgovarali s njom – rekao je Džarovski. Pokojna glumica je i sama priznala da je kao klinka bila zaljubljena u Čolu, ali i u mnoge druge muzičare.

– Svaki mesec sam menjala muzičare u koje sam se zaljubljivala. Prvo je u mom životu bio Zoran iz “Crnih bisera”, pa Đani iz “Zlatnih dečaka”, pa Viktor iz “Robota”, pa Dražen iz “Crvenih koralja”. Svih sam se setila, hahaha, bravo, Nedo – pričala je otvoreno. -Ali, to su bile, kako bi se reklo – simpatije. To su mi bile neostvarene ljubavi. Sviđali su mi se i Bregović i Čolić. Čola je pretpostavljao. Bila sam možda i pomalo otvorena. Ali imala sam kompleks što sam najmlađa. I dodavala sam godine. Gledali su me kao klinku i nisu me uzimali za ozbiljno.

  • Verujem da je “Bijelo dugme” mislilo: “Šta će nam ova klinka da nam se kači na vrat?” A ja sam bila klinka sa ozbiljnim zanimanjem. Sa filmskom biografijom od šest i sedam filmova – pričala je lepa glumica.Glumica Neda Arnerić nas je napustila 2020. godine, a iza sebe je ostavila bogatu filmsku i pozorišnu biografiju.

Iza slavnog pevača su, takođe, brojni albumi i hitovi, ali ljubavi Zdravka Čolića su i dalje tajna, jer pevač važi za pravog džentlmena, pa o tome ne želi da govori. Godinama je u skladnom braku sa Aleksandrom, sa kojom ima dve ćerke.

BONUS TEKST

Zdravko Čolić, legendarni pevač sa Balkana, proslavio se svojim izuzetnim talentom i karizmatičnom pojavom. Rođen je u Sarajevu 1951. godine i već od mladosti pokazivao je interesovanje za muziku. Njegova karijera obuhvata niz uspešnih albuma i nezaboravnih hitova, koji su ga vinuli među najpoznatije muzičke zvezde na prostoru bivše Jugoslavije.

Zdravko Čolić je sinonim za muzički uspeh, a njegov neosporni talenat donosi mu obožavaoce širom regiona. Njegove pesme prepoznatljive su po emotivnim tekstovima i zaraznim melodijama koje su obeležile mnoge generacije.

Pored muzičke karijere, Čolić je poznat i po svojoj diskretnosti i privatnosti. Retko govori o svom privatnom životu i ljubavnim vezama, čime dodatno intrigira javnost. Osim toga, poznat je po skladnom braku sa suprugom Aleksandrom, sa kojom ima dve ćerke.

Iako je prošao kroz burne periode jugoslovenske istorije, Zdravko Čolić je ostao ne samo omiljeni pevač, već i ikona muzičke scene čija dela i dalje žive i inspirišu mnoge.