Često čujemo o poznatim pojedincima koji velikodušno daju dio svojih značajnih prihoda u dobrotvorne svrhe. Ipak, neophodno je pažljivo ispitati učinkovitost i otvorenost ovih djela velikodušnosti. Često ostajemo nesvjesni stvarnog razmjera njihova utjecaja, naivno pretpostavljajući da oni sami rješavaju sva pitanja. Srećom, ima nekoliko znakovitih osoba koje otvoreno iznose svoje namjere prilikom davanja novčanih priloga, među kojima je i pokojni sportaš Siniša Mihajlović.

Mihajlovićev utjecaj na svijet sporta je neosporan, ali njegovi filantropski napori bili su jednako izvanredni. Uz svoje brojne dobrotvorne projekte, krenuo je u posebnu misiju prikupljanja sredstava za siromašnu djecu u Sremskoj Kamenici. Shvaćajući važnost osiguravanja sigurnih smještaja za ovu mladež u nepovoljnom položaju dok odrastaju, posvetio je znatan dio svog prihoda potpori ovom nastojanju.

Izvanredna demonstracija velikodušnosti dogodila se 1996. godine kada je odstupio od norme i zatražio od sudionika vjenčanja da umjesto uobičajenih darova doniraju novac za dobrobit ove siromašne djece. Ovaj čin dobročinstva dodatno je istaknut na njegovoj oproštajnoj utakmici, na kojoj su bili brojni uglednici, no samo je jedan, renomirani pjevač i tekstopisac Željko Joksimović, uslišao molbu da pridonese ovom hvalevrijednom pothvatu.

Obitelj Mihajlović čuva sjećanje na iznimnu Željkovu dobronamjernost, koja je nadilazila puki dolazak na utakmicu. Aktivno je učestvovao u obezbeđivanju dva stana za decu iz Sremske Kamenice na korišćenje kada postanu punoletna. Ova nesebična gesta bila je potpuno dobrovoljna, nije vođena niti financijskim motivima niti željom za javnim priznanjem. Taj čin dobrote obitelj Mihajlović njeguje i dan danas, a istina o Željkovom poduhvatu isplivala je tek nakon nekog vremena, što je ujedno i ugodno iznenadilo našu javnost.