Još od tinejdžerskih godina voditeljica Tamara Grujić muku muči s problemom mjesečarenja. Kroz nekoliko godina suočavanja s ovim izazovom, susrela se s njim u mnoštvu situacija. U jednom slučaju našla se u sobi kolege i odlučila spavati u njegovom krevetu. Tijekom noći često je odlazila u kupaonicu, ostajući tamo sve dok je netko od njezinih ukućana nije otkrio.

Tamara je detaljno opisala svoj problem, detaljno opisujući prirodu svojih epizoda mjesečarenja i iskustva s kojima se susreće tijekom tih noći. Otvoreno je dijelila svoje susrete s raznim elementima, izražavajući i svoje strahove. Tamara je otkrila da se s problemom mjesečarenja muči od svoje dvanaeste godine. Podrijetlo ovog stanja ostaje misterij, jer nikada nije tražila profesionalni savjet ili se povjerila prijateljima koji bi mogli podijeliti slična iskustva. Tamara ima dugotrajnu zabrinutost da bi njezina kći mogla naslijediti ovu osebujnu osobinu, budući da je primijetila da njezino dijete pokazuje slično ponašanje ustajanja iz kreveta, skeniranja okoline, povremenog izgovaranja riječi i vraćanja na spavanje.

Tijekom određenih faza svog života iskusio sam epizode mjesečarenja. Prvobitno se dogodilo kad sam imao 12 godina i trajalo je dulje vrijeme. Uvriježeno je mišljenje da je stres faktor koji pridonosi ovoj pojavi, a primijetio sam da se češće manifestira u razdobljima pojačanog stresa i pritiska. Te su epizode obično trajale nekoliko uzastopnih dana, kako je objasnio voditelj. Nadalje, otkrila je da je njezin suprug odigrao ključnu ulogu u pružanju nepokolebljive podrške tijekom ovih epizoda.

Među raznim kategorijama mjesečara, oduvijek sam pripadao onoj vrsti koja nikad ne izlazi izvan granica trenutne lokacije, što me ispunjava neizmjernim strahom. Povremeno doživim stanje dezorijentacije, što rezultira komičnim nesrećama i pogreškama. Tijekom noći često osjetim želju da odem u zahod, ali ako su vrata zatvorena, nađem se kako stojim ispred njih. Srećom, jedan od mojih ukućana, bili to moji otac i majka u prošlosti ili moj sadašnji suprug, shvaća moju nevolju i ljubazno mi otvara vrata. Strpljivo čekaju da završim s poslom i zatim me vode natrag u krevet. Bilo je slučajeva u kojima sam ustao iz kreveta i besciljno lutao prema uglu ili se slučajno sudario sa zidom, ostajući fiksiran na tom mjestu. Osim toga, bilo je slučajeva kada sam uspješno prošao put do WC-a, samo da bih postao dezorijentiran i ne uspijem se vratiti.

Tijekom svih svojih borbi suzdržavala se od traženja pomoći stručnjaka, ali ima namjeru to učiniti u bliskoj budućnosti. Bilo je brojnih slučajeva u kojima sam bila ispunjena strahom, budući da sam sklona mjesečarenju i zabrinuta da bih mogla nenamjerno ozlijediti svoju kćer. Pomisao da je nesvjesno nekamo odvedem užasava me bez kraja. Iako nikada nisam tražio liječenje za ovo stanje, čuo sam da bi osobe koje mjesečare trebale biti podvrgnute snimanju mozga jer bi to potencijalno moglo biti preteča epilepsije. Ono što je posebno intrigantno je da se ujutro uopće ne sjećam tih događaja. Jednom prilikom, tijekom spavanja, nekako sam završio u sobi kolegice. Ovaj događaj snimljen je na snimanju emisije “Radna akcija s Tamarom”, a sljedećeg jutra ona je iskazala svoj bijes prema meni.

Dok mijenjamo hotele na tjednoj bazi, postoje trenuci kada sam dezorijentiran, nisam siguran u kojem se gradu ili hotelu nalazim i nisam upoznat s rasporedom soba. Jedan određeni hotel imao je uzak hodnik i identične sobe. Tijekom napadaja mjesečarenja greškom sam ušla u sobu do svoje umjesto u svoju. Nesvjestan svoje pogreške, počeo sam razgovarati o sutrašnjoj snimci s osobom unutra, koja je razumljivo bila prestravljena kad sam spomenuo snimku od prije dvije godine. Nakon što sam ispričao sve detalje, jednostavno sam legao pored njih i ponovno zaspao.

Nakon što je shvatio da me nigdje nema, moj je suprug krenuo u potragu da me pronađe unutar granica hotela. U potrazi nam je pomogao i naš prijatelj arhitekt, koji se revnosno uključio u potjeru. Zajedno su te večeri neumorno pretraživali prostorije nevjerojatnih dva sata. Sljedećeg jutra preplavio me val bijesa dok sam svoj bijes usmjeravala na svog muža jer je zaspao prije mog otkrića. Nakon toga, moj bijes se prebacio na pjevača, koji mi je dopustio da se odmorim na njegovom krevetu. Ove osjećaje domaćin je čvrsto izrazio.