Tokom svog vremena svoje goleme slave, Seka Sablić, hvaljena i staknuta glumica sa naših prostora, oduvijek je šutjela o svom privatnom i porodičnom životu i što je najvažnije, o osobnim odnosima, zbog čega su njene veze oduvijek intrigirale našu javnost. Kada je imala 34 godine, prihvatila je majčinstvo i na svijet poželjela sina Stefana, ali identitet njegovog oca odlučila je zadržati u tajnosti. Unatoč rijetkom javnom istupanju, Stefan je postigao izvanredna postignuća u svojim poduzetničkim aktivnostima.

Nakon što je usavršio svoje vještine kao kazališni redatelj, nastavio je školovanje u Tel Avivu i stekao dragocjene spoznaje iz vremena koje je proveo u cijenjenom Lincoln Centru u New Yorku. – Potpuno vjerujem u svog sina Stefana, koji je posvećen mojim profesionalnim stopama – ponosno je izjavila Seka medijima. Dok ona priznaje da ga povremeno promatra i potajno kontrolira, Stefana ne smeta njezina povremena samouvjerenost i umor. Njihov odnos izgrađen je na povjerenju, a Stefan pažljivo razmatra savjete svoje majke dok na kraju sam donosi odluke. Kao kazališni redatelj i pijanist, Stefan je postigao izuzetan uspjeh, noseći težinu slavnog prezimena svoje majke. Osvrćući se na suradnju sa Sekom, na pitanje o njihovoj dinamici rada, istaknuo je sljedeće:

Suradnja s njom nije ništa drugačija od suradnje s bilo kojim drugim glumcem: Više ne pravim tu razliku. Ona je poznata i cijenjena glumica, a ja sam imao privilegiju raditi i s drugim cijenjenim glumcima. Izrazio je koliko je lako surađivati ​​s pojedincima tako visokog kalibra, posebno misleći na svoju majku. Stefan i njegova supruga blagoslovljeni su dvoje unučadi, Leonom i Dinom, zahvaljujući Seki Sablić, koja otvoreno priznaje da joj je od svih postignuća najdraža uloga bake. Moja ljubav prema unuku je neizmjerna i željno iščekujem hoće li naslijediti moj izuzetan talent na polju glume.

Zadivljujući je riječ koja najbolje opisuje njegov šarm, oštroumnost i smisao za humor. Kada su ga pitali o njegovim potencijalnim talentima, on samouvjereno izjavljuje: “Ne, napredovat ću u akademskom pogledu i postati maturant.” To su bili osjećaji koje je glumica izrazila prema svom voljenom unuku. Jelisaveta Seka Sablić, rođena u Beogradu 1942. godine, svoje je formativne godine provela u burnom vremenu rata i poraća. Unatoč izazovnim okolnostima, glumica čuva drage uspomene na očev nepokolebljivi otpor komunizmu. Njezina majka, židovskog podrijetla, čudom je izbjegla strahote zloglasnog nacističkog logora na Sajmištu. Odrastajući uz svoja dva starija brata, Seka je proživjela radosno i zadovoljno djetinjstvo.

Od mladosti je zavladala duboka strast prema glumi, a ta je ljubav trajala kroz njezinu izuzetnu karijeru koja traje više od pet desetljeća. Ne samo da je njezina strast opstala, već je i njezina popularnost ostala nepokolebljiva. Iako se glumica često povezuje s njezinim komičnim ulogama, ona otvoreno priznaje da se ne pretvara da je sretna u svom privatnom životu. Nadalje, otvoreno dijeli svoje stalno stanje mrzovoljnosti i izazove s kojima se suočava kada je u pitanju nošenje osmijeha.

Sekin osobni život i dalje je obavijen velom tajne, s vrlo ograničenim pojavljivanjima u medijima tijekom godina. U javnosti se pojavljuje samo u posebnim prilikama, primjerice nakon premijere predstave ili najave novog filma. Podaci o njezinim ljubavnim vezama su rijetki, a neki novinari nagađaju da je njezin sin Stefan rođen u izvanbračnoj zajednici iz veze s kolegom glumcem. Međutim, Seka je odlučila da se ne bavi ovim glasinama. Trenutno je jako ponosna na postignuća svog sina kao uspješnog kazališnog redatelja i pijanista. Od 2013. godine Seku neizmjerno raduje unuk Leon koji je iz dana u dan sve više uveseljava. Priznaje da joj je profesija omogućila brojna prijateljstva, pa su joj odlasci bili posebno izazovni.