U želji da oda počast svom pokojnom ocu Šabanu, pjevačica llda Šaulić odlučila je snimiti spotove za izbor njegovih pjesama. Unatoč nestrpljivom iščekivanju ovakvog projekta od strane svih, pjevačica, inače jedina Šabanova nasljednica među svoje troje djece, odlučila se upustiti u ovaj pothvat pet godina nakon smrti poznatog narodnog umjetnika. Emocije oko ovog pothvata bile su nevjerojatno jake, do te mjere da je Ildi Šaulić bilo nemoguće završiti snimanje spotova za Šabanove pjesme, a da joj suze ne poteku niz lice.

Unatoč izazovima, pjesme Šabana Šaulića bile su učinkovito snimljene, a tijekom cijelog ovog procesa Ilda je imala neizmjernu emotivnu podršku članova svoje obitelji koji su stajali uz nju iza scene. Uz suze i goleme izazove, Ilda i njeni vjerni saborci Miloš Nadaždin i Dušan Lazić Laza ustrajali su i uspješno izvršili svoje zadatke, ostavljajući Ildu sa snažnim osjećajem ponosa i uvjerenjem da će svojim postignućima njihove preminule voljene učiniti ponosnima.

Tijekom ovog emotivnog putovanja, pjevačica je otkrila svoju unutarnju otpornost, nošena nepokolebljivom podrškom svoje odane obitelji. Na svakom koraku Ildina kći Ema, suprug Bojanm, majka Gordana, sestra Sanela i sestrična Una stajali su uz nju i bilježili ove iskrene trenutke iza objektiva. Tijekom intervjua pjevačica je izjavila kako ovaj projekt za nju ima veliki značaj i izaziva snažne emocije.

“Ilda je izjavila da je njena obitelj bila prisutna u ovom značajnom trenutku, jer je to za nju jako emotivno iskustvo. Pjesme i emocije koje su se podijelile su zaista izuzetne, i bilo je nemoguće ostati ravnodušan na sve to. Pukle su suze, ali uspjeli su se sabrati i pribrati.Ovaj projekt zahtijeva takav intenzitet,a za Ildu ima poseban značaj koji želi podijeliti sa svima na jedinstven način.Njen otac je bio izuzetan,i sve što je vezano uz njega i njegovu glazbu mora biti izuzetan i poseban,” rekla je Ilda.