Margot Robbie, glumica koja je tumačila glavni lik u filmu “Barbie”, preuzela je “Barbie dijetu” pripremajući se za ulogu. Ova dijeta je nazvana po najpoznatijoj svjetskoj lutki, a implementirao ju je Robie kako bi bolje utjelovio lik. Jelovnik nije dizajniran da zadovolji gurmane. Slatkiši i ugljikohidrati nedostaju u ishrani. Ovsena kaša i jedinstveni smoothie čine doručak, za koji glumica tvrdi da jača imuni sistem i obnavlja nivo energije.

 

 

Važno je napomenuti da je renomirani magazin Maxim 2023. godine četvrtu godinu zaredom krunisao Margot Robbie kao najljepšu i najuspješniju ženu! Sem Kerr, fudbaler, zauzeo je drugo mesto na listi, a Delta Goodrem, muzičar, sledi na trećem mestu. Sophie Monk, G Flip i Jessica Mauboy su među ostalim poznatim imenima na listi. Za ručak se odlučim za salatu od piletine, dok za večeru uživam u odrezaku od tunjevine uparen sa slatkim krompirom. Potonji je poznat kao jedan od najboljih izvora ugljikohidrata, posebno kada ste na dijeti. Margo, koja je nedavno priznala svoju opsesiju čajem od svog boravka u Ujedinjenom Kraljevstvu, stekla je naviku da ga pije tokom dana. Međutim, ona je takođe priznala da je njena dijeta zaostala od kada se preselila u SAD sa suprugom. Zatekla je da češće konzumira hamburgere i pivo, što je dovelo do nezdravog načina ishrane. Margo Robbie, samozvana kulinarska entuzijastkinja, izrazila je ljubav prema hrani, posebno hamburgerima i pomfritu. Spomenula je i da preferira dupli cheeseburger sa glazurom od tartufa, koji smatra svojim omiljenim jelom dok je u Sjedinjenim Državama. Uz obrok, ona se prepušta krigli piva. Osim što je održavala uravnoteženu ishranu za lik Barbie, Margo je prihvatila treninge visokog intenziteta, s posebnom naklonošću prema pilatesu. “Uvijek se osjećam podmlađeno nakon dobrog istezanja.

 

 

Međutim, kada se ne spremam za ulogu, više volim da se bavim fizičkim aktivnostima u kojima iskreno uživam, kao što su časovi plesa ili igranje tenisa sa prijateljima”, izrazio je zapanjujući glumica. Jasmina Vico, stručnjakinja za njegu kože iz Hrvatske, preporučila je Margu režim fermentirane hrane poput kiselog kupusa, kimčija i kefira, uz razne gorke namirnice i bobičasto voće uz uzimanje probiotika i drugih dodataka prehrani. Vico objašnjava da je glumici predložila i čaj od čička. “Pijanje ovog čaja pomaže u procesu detoksikacije jetre, što rezultira zdravijom kožom zbog povećanja proizvodnje glutationa. Zapravo, svi prisutni su popili šolju ovog čaja”, napomenula je ona, misleći na grupa pojedinaca koji su pili čaj i koji su kolokvijalno nazivani „Barbikama.