Izbor predstavnika za pjesmu Eurovizije izazvao je veliko uzbuđenje u Srbiji ali i regiji, te kako smo mogli vidjeti posebno se na društvenim mrežama izdvaja pop pjevačica Marija Šerifović koja je do sada bila jedina pobjednica Eurosonga iz Srbije. Poznata po svojim vokalnim sposobnostima, Marija je svoje glazbene vještine usavršavala u srednjoj i nižoj glazbenoj školi u rodnom Kragujevcu, a ovakvi događaji uvijek izmame zanimljive komentare poznate srpske estradne umjetnice.

Međutim, Marija je imala poteškoća u matematici, zbog čega ju je majka ispisala iz škole. Ipak, kad god bi uspjela postići prolaznu ocjenu, slavila je pozivajući trubača da se pridruži fešti. Marijin izuzetan glazbeni talent može zahvaliti majci Verici, interpretatorici etno glazbe, kao i baki i djedu koji su bili poznati po izvođenju narodnih pjesama u svom gradu. Marija je sa svojih 12 godina svoj izniman talent prvi put pokazala na renomiranom festivalu “Dječja pjevaju hitovi”. Njezina izvedba pjesme “I will always love you” osvojila je publiku i osigurala joj zasluženo prvo mjesto. Ono što je njezinu izvedbu učinilo zaista izvanrednom nije samo izvanredan odabir pjesme već i iznimna interpretacija. Marija je nakon završene srednje škole odlučila preseliti u Beograd i upisati studij menadžmenta.

Kasnije je imala čast da se pridruži cijenjenom žiriju prestižnog glazbenog natjecanja “Zvezde Granda”, uz Anu Bekutu, Jelenu Karleušu, Dragana Stojkovića Bosanca i Šabana Šaulića. Marija je u svom autobiografskom filmu “Ispovijest”, premijerno prikazanom 27. studenog 2013. u Beogradu, neustrašivo zaronila u razne aspekte svog osobnog života. Jedno od hrabrih otkrića koje je dala bilo je prihvaćanje svoje homoseksualnosti, čime je postala prva otvorena LGBT pjevačica u Srbiji. Film također istražuje zamršenu dinamiku njezina odnosa s ocem Rajkom Šerifovićem. Nakon očeve ponovne udaje, Marija je u svoj život primila dva polubraća: Dušana, koji je tragično preminuo 2013. nakon teške bolesti, i Danijela Pavlovića, bivšeg natjecatelja natjecanja “Operacija trijumf”.

Početni dio vrti se oko Marijinog autoritarnog oca, koji se borio s nekontroliranom ovisnošću o kockanju i alkoholu. Prije nego što je napustio svoju majku dok je bila u visokoj trudnoći, on je Mariju izložio maltretiranju. Nakon njihovog razvoda, zbog majčine borbe s ovisnošću, Maria je stavljena pod očevo skrbništvo. Promišljajući o svom odgoju, Maria se čvrsto drži uvjerenja da su individualni nedostaci njezina oca značajno utjecali i pokvarili njezino razvojno razdoblje. Svakodnevno unoseći beskrajnu radost u naše živote, Marija Šerifović ustrajno nas oduševljava zadivljujućim snimkama iz jedne posebne sfere svoje obitelji u kojoj mladi Mario već dugo ima cijenjenu poziciju. Od dana kada se ovaj mališan pridružio njezinom kućanstvu, Marijin osmijeh postao je stalnica, baš kao i njezini vjerni pratitelji koji iz godine u godinu željno očekuju njezina izvanredna ažuriranja.

Vrelo našeg trenutnog ushićenja može se pronaći u Marijinoj fotografiji iz 2018., na kojoj je radosno izjavila “rekla sam DA” dok je prvi put odjenula svoju vjenčanicu. Neupitno je da je Marija Šerifović svoj cijenjeni ugled s pravom zaslužila svojim repertoarom duhovitosti, izrazito satirične i duboko pronicljive kvalitete. Nedavno je podijelila fotografiju na kojoj je ukrašena u svadbenoj odjeći, popraćenu jezgrovitim natpisom koji besprijekorno nadopunjuje sliku. Transformirajući svoju nepokolebljivu odluku da iskusi majčinstvo, pretvorila je svoju životnu težnju u opipljivu stvarnost uz pomoć surogata. Uzimajući u obzir njezinu odlučnu predanost svojim prošlim ambicijama, uvjereni smo da će se brak, ako ostane njezin željeni cilj, prirodno ostvariti u dogledno vrijeme. Ipak, nedoumice i dalje postoje zbog dugotrajne odsutnosti evidentnog emotivnog partnera u Marijinu životu. Trenutačno se njezin potpuni fokus i raspored vrte oko sina Marija i njezinih profesionalnih bavljenja, ostavljajući minimalno prostora za bilo što drugo.