Raskošnost oko vjenčanja Lepe Brene i Bobe Živojinovića zasjenila je nemili događaj koji se dogodio. Vjenčanje pjevačice Lepe Brene i tenisača Bobe Živojinovića, koje je održano 7. prosinca 1991. godine, još je u živom sjećanju kao najznačajniji događaj desetljeća. Vjenčanje je postalo središte pozornosti, a o ekstravagantnom događaju kružile su rasprave i članci.

 

  • Posluženo je nevjerojatnih 650 jela, a čak je i popodnevna emisija Dnevnika prekinuta kako bi voljeni mladenci sudjelovali uživo, dajući gledateljima diljem bivše Jugoslavije uvid u živahnu atmosferu. Vjenčanica Dior, koju je renomirana luksuzna modna kuća izradila po narudžbi za Brenu, mjesecima kasnije izazvala je brojne rasprave. Ljudi nisu mogli prestati pričati o ekstravagantnim darovima, ekskluzivnom popisu gostiju i svoj raskoši koja okružuje događaj. Međutim, ono što je ostalo uglavnom nepoznato su nesretne okolnosti koje su zadesile par uoči njihovog velikog dana. Prvobitni plan vjenčanja bio je da se održi u prostranoj konferencijskoj sali Sava centra. Nažalost, neočekivano je pukla cijev, što je izazvalo dilemu. Par je sigurno bio shrvan situacijom. Međutim, oni su to izuzetno dobro podnijeli. – Brena je zaista vješt stručnjak – prisjeća se Radivoj Mrđa, službenik koji je Brenu i Bobu spojio u brak, prenosi Zaphedna.

Unatoč ogromnom luksuzu i medijskoj pomami oko najpoznatijeg vjenčanja tog doba, ovaj nesretni događaj ostao je uglavnom nezapažen. Ove godine Brena i Boba obilježit će 32. godinu bračne sreće. Tijekom svog putovanja bili su blagoslovljeni s dva sina, Stefanom i Viktorom. Usred bezbrojnih dragih uspomena, proživjeli su i svoj najmračniji trenutak – otmicu sina Stefana 2000. godine.

 

  • No, te mučne uspomene sada su daleka prošlost, jer ovaj odani par uživa u svakom danu u međusobnom društvu. Rođena 20. listopada 1960. godine u Tuzli, u Bosni i Hercegovini, Lepa Brena, također poznata kao Fahreta Jahić-Živojinović, vrlo je hvaljena pop-folk pjevačica, glumica i televizijska osoba iz Jugoslavije i Srbije. Njezina ogromna slava proširila se ne samo u bivšoj Jugoslaviji nego iu dijaspori. U mladosti je talentirana Brena krenula u karijeru, isprva postigavši ​​uspjeh kroz sudjelovanje na festivalima i natjecanjima. Upravo je njezin prijelomni hit “Čačak, Čačak” zaokupio pažnju publike i učvrstio svoju poziciju istaknute osobe na glazbenoj sceni Jugoslavije. Pravi uspon u slavu Lepe Brene dogodio se objavljivanjem albuma “Boli me uvo za sve” (1982.), koji ju je izbacio u jednu od najpoznatijih osoba u bivšoj Jugoslaviji.

Ovaj je album brzo postao bestseler, učvrstivši njezin status jedne od najvećih regionalnih senzacija. Nakon toga, niz hitova koji su osvojili vrhove ljestvica, uključujući “Mile voli disko”, “Ponoćna zvona”, “Jugoslovenka” i brojne druge osvojili su srca milijuna. Osim u glazbi, Lepa Brena se otisnula iu svijet glume, kraseći filmska platna u brojnim jugoslavenskim filmovima. Među njima, “Let’s Love” (1987.) i njegovi kasniji dijelovi ističu se kao najpoznatiji.

 

  • Ova filmska remek-djela postigla su status ikone u bivšoj Jugoslaviji i odigrala značajnu ulogu u podizanju slave Lepe Brene. Nakon raspada Jugoslavije, Lepa Brena je svoju uspješnu karijeru neprimjetno prebacila u Srbiju i susjedne zemlje. Nizom zadivljujućih nastupa i izdavanjem svježih albuma učvrstila je svoj status jedne od najpoznatijih i najcjenjenijih pjevačica na području Balkana. Reputacija Lepe Brene nadilazi njezinu uspješnu karijeru u industriji zabave. Također je stekla priznanje za svoja filantropska nastojanja i predanost brojnim dobrotvornim ciljevima. Pokazujući svoju predanost pomaganju onima koji su manje sretni, aktivno se uključuje u pružanje pomoći i podupiranje inicijativa usmjerenih na poboljšanje dobrobiti zajednice.

Lepa Brena, sa svojom zadivljujućom karizmom, izuzetnim talentom i bezgraničnom vitalnošću, ostaje obožavana i utjecajna figura u glazbenoj industriji Balkana. Njezine melodične kreacije ustraju u osvajanju srca svjetske publike, dok njezina naelektrizirana pojava na pozornici nastavlja paliti duhove bezbrojnih obožavatelja.