Kraj 2020. godine obilježio je ključni trenutak u životu Brooklyn Kari, mlade skateboarderice, kada je tragično pretrpjela gubitak cijele gornje usne kao rezultat žestokog napada pit bulla. Međutim, ne pokolebana ovim razornim incidentom, ona ostaje nepokolebljiva u svojoj odlučnosti da nastavi život dalje onako kako ga je i do tada živjela. 

Dok se nevino bavila igrom u dvorištu, Brooklyn Kari našla se u društvu pit bulla svoje sestrične. Bez upozorenja, tipično pribrani pas neočekivano je krenuo u akciju i zapanjujućom brzinom zario joj zube u gornju usnu. Sabrano i staloženo, uputila se ravno u bolnicu u potrazi za brzim rješenjem svoje zabrinutosti oko gornje usne. Unatoč velikim naporima kirurga, njezina ozlijeđena usna nije se uspjela oporaviti. Pokušavajući procijeniti razmjere štete, instinktivno je posegnula za telefonom kako bi pogledala štetu. “Slutila sam da je ozbiljno, ali nisam bila svjesna pravih razmjera”, rekla je.

Karijeva se izdvaja od tipične korisnice društvenih mreža jer teži autentičnosti i iskrenosti. Izražavajući svoje emocije u objavi, otkrila je: “Neopisiv osjećaj koji doživljavam kada se pogledam u ogledalo je zbunjujući. Kao da sam stranac koji živi u tijelu nekoga koga sam nekada poznavala.” Odlučna u namjeri da bude transparentna, odlučila je cijeli svoj put dokumentirati na Instagramu. Osvrćući se na posljedice svog napada, iskreno je priznala: “Tijekom tog izazovnog razdoblja bilo je iznimno teško zamisliti što me čeka u budućnosti.”

Odajući priznanje pojedincima koji su služili kao blagi podsjetnici da imaju vjere u putovanje, izrazila je svoju zahvalnost. Premda je priznala izazov suočavanja s vlastitim odrazom nakon operacije, naposljetku je prigrlila transformiranu verziju sebe. Što se tiče hrabrosti, Brooklyn, skateboarderica, odbila je dopustiti da ozljeda spriječi njezino postojanje. Instagram je postao platforma na kojoj je neustrašivo raspravljala o trijumfima i padovima. Hrabro je pokazala svoje ranjivosti i nesavršenosti, odbijajući se predati. Brooklyn aktivno izaziva fasadu savršenstva koju ovjekovječuju društveni mediji i umjesto toga prihvaća sebe.

Unatoč ozljedi, ostala je odlučna prevladati je i nije dopustila da je spriječi u napretku. Unatoč tome što je još uvijek podvrgnuta zahvatima, odbija dopustiti da je to spriječi da prigrli i pokaže svoju ženstvenost. Brooklyn je otišla u Sephoru, prepustila se istraživanju novih sjajila za usne i prenijela svoje zarazno oduševljenje ostatku svijeta. Brooklyn život krenuo je na bolje jer je ušla u romantičnu vezu s talentiranom glumicom Chloe Lukasiak. Pokazujući njihovu ljubav i privrženost, Brooklyn je podijelio zadivljujuću zajedničku fotografiju njih dvoje na raznim platformama društvenih medija, popraćenu srdačnom porukom u kojoj se izražava da je ova godina, zahvaljujući Chloeinom prisustvu, bila nedvojbeno najispunjenija i najispunjenija godina u njezinu životu.

Brooklynina svrha dijeljenja svog osobnog putovanja nadilazi puku vidljivost. Putem svojih različitih platformi aktivno nastoji pomoći drugima. Na svom Instagramu hrabro upućuje otvoreni poziv svima koji se bore s izazovima. “Borite li se s fizičkim ili mentalnim preprekama ili vam jednostavno treba uho za slušanje, znajte da sam ovdje da vas podržim”, suosjećajno je izrazila. Brooklyn Kari služi kao živo svjedočanstvo neprocjenjive lekcije koju prenosi ova srcedirljiva priča – nepokolebljiva odlučnost da se ustraje, čak i pred naizgled nepremostivim preprekama.

BONUS: Čovjekov najbliži suputnik nedvojbeno je pas. Ovo odano stvorenje pruža zabavu, zaštitu i obranu svom vlasniku. U situacijama kada je sigurnost vlasnika ugrožena, psi mogu ispoljavati agresiju prema strancima, pa čak i napadati ih. Pasmina pitbull, poznata diljem svijeta po svom sudjelovanju u borbama pasa, zaslužila je titulu najopasnijeg psa u Americi. Ovi psi posjeduju ogromnu snagu i stisak čeljusti koji je zaista zastrašujući, što objašnjava zašto mnogi pojedinci gaje strah prema njima. Nekad nazivani “psi dadilje”, pit bullovi su nažalost doživjeli potpunu transformaciju u percepciji javnosti zbog negativne medijske pokrivenosti. Iako je istina da mogu biti opasni i pokazivati ​​agresiju, uz odgovarajuću obuku i ranu socijalizaciju, imaju potencijal postati izvanredni prijatelji.