Lepa Brena, koja se ujedno smatra najpopularnijom pjevačicom iz doba Jugoslavije, često je glavna tema svih regionalnih medija, a pored poslovnih uspjeha, njen brak je ono što intrigira domaću javnost. Pored Brenine uspješne karijere, ne treba zanemariti ni veliko bogaststvo njenog supruga Bobe, nekadađnjeg tenisera koji se tokom svog života oprobao u više poslovnih sfera. 

Brena, zadivljujuća osoba koja je svojom izvanrednom profesijom stekla život u raskoši, često dobiva komentare koji insinuiraju da posjeduje pretjeranu sklonost bogatstvu. Uostalom, zašto bi se inače bavila brojnim zanimanjima kad je već čuvala unuke? Priča se da samo od pjevačke karijere može uživati ​​u kraljevskom životu, a osim toga, upušta se u pothvate poput gradnje i otvaranja restorana, osnivanja vinarije, pa čak i proizvodnje čarapa.

  • Brena i Boba čine izvanredan poslovni duo, a Brena priznaje da njezin suprug vodi glavnu riječ u svim stvarima, iako to radije drži u privatnosti.

Brena je otkrila da je pokretač svih naših poslovnih pothvata nitko drugi do moj suprug Boba. No, Boba nije od onih koji bi otvoreno raspravljali o bilo čemu osim ako se ne radi o tenisu, sportu koji obožava iu kojem je postigao izniman uspjeh. Zauzeo je impresivno 16. mjesto u singlu i osigurao si prvo mjesto u svijetu u parovima. Postati najbolji na svijetu nije lako, a kamoli biti najbolji u našem skromnom selu.

  • Brena i Boba svakom poslovnom pothvatu u koji su se upustili pristupili su s iskrenom predanošću i predanošću.

Boba posjeduje sve bitne osobine koje bi se očekivale od inteligentne osobe. Putevi su nam se ukrstili, zaljubili smo se, a on se bavi raznim poslovima. Naime, aktivno je uključen u građevinsku i automobilsku industriju. Nedavno se otisnuo iu svijet vinarstva, surađujući s renomiranim slovenskim vinarom, g. Marinom Simčićem, kako bi osnovao vlastitu marku vina. Njihovo je partnerstvo izvanredno, unatoč naizgled ležernom izgledu, a postigli su izniman uspjeh. Boba je konstantno briljirao u svakom pothvatu kojeg je poduzeo, iako je šteta što sam često u sjeni javnosti. Nikada nije pokušao javno izjaviti: “Hej, moja žena nije kriva za to, ja sam”, kako tvrdi Brena.

Brena i Boba, zadivljujući par, svoje su sinove uključili u razne zadatke i pobrinuli se da svi budu aktivno angažirani. No, u siječnju će obitelj Živojinovići krenuti na ugodan odmor, istražujući različite dijelove svijeta. Ovo putovanje će Breni i Bobi poslužiti i kao posebna prilika da obilježe 32. godišnjicu braka. Zbog zauzetosti su telefonom uspjeli izmijeniti čestitke tek 7. prosinca, na sam dan njihove obljetnice. Tog dana Brena je imala koncert u Aranđelovcu, dok je Boba bio okupiran finalizacijom izgradnje njihove obiteljske kuće u Miamiju.

 


BONUS SADRŽAJ : OSVRT NA ŽIVOT LEPE BRENE 

Lepa Brena, rođena kao Fahreta Jahić Živojinović 20. listopada 1960. godine u Tuzli, poznata je pjevačica i estradna voditeljica, poznata po svom doprinosu žanrovima jugoslavenske narodne, pop-folk i zabavne glazbe.

Godine 1980. započela je karijeru u estradi, debitirajući u Lira showu. Nije dugo trebalo da joj popularnost u Jugoslaviji naglo poraste. Nakon zapažene uloge u filmu “Tesna koža” nametnula se kao poznato lice, često se pojavljujući u medijima. Uz Sašu Popovića, nosi titulu suvlasnice Grand produkcije.

  • Rane godine i porijeklo

Rođena u muslimanskoj obitelji u Tuzli 20. listopada 1960. godine, Fahreta Jahić djetinjstvo je provela u Brčkom. Njen otac Abid je bio po zanimanju medicinski tehničar, a majka
Ifeta je radila kao krojačica i imala je troje djece: Fahretu, Faruka i Faketu. Unatoč skromnom životu u jednosobnom stanu, Jahićeva se rado prisjeća svog života.
Uživala je u djetinjstvu punom radosti i slobode, gdje nikada nije osjetila nedostatak ili oskudicu.

Odmalena se očitovao njezin talent za pjevanje. Pomno bi slušala pjesme na gramofonu, a zatim okupljala obitelj kako bi izvela one koje je savladala. Kao nestašno dijete, u središtu pozornosti našla se tijekom petog razreda osnovne škole kada je sudjelovala na natjecanju Mladi graditelji. Tamo je osvojila prvo mjesto zadivljujućom izvedbom pjesme Kemala Montena “Sviraj još, prijatelju”. Završivši školovanje u Osnovnoj školi Zaima Mušanovića, ostavila je utisak kao izvrstan učenik svoje generacije.

  • Ne samo da je Fahreta posjedovala glazbeni talent, već se isticala i u sportu. Visoka 176 centimetara posvetila je treninzima košarke u brčanskom klubu Interplet. Zanimljivo, njen trener i profesor tjelesnog, Vlada Bajer, dao joj je nadimak Brena.

Nije dugo trebalo da shvati da je njezina prava strast pjevanje i bavljenje estradnom industrijom. Nakon uspjeha Mladih graditelja, Brena je privukla pažnju članova benda Yudexi koji su joj ponudili priliku da zapjeva s njima. Proveli su kratko vrijeme zajedno, istražujući različita kulturna mjesta, posjećujući plesnjake i sudjelujući u natjecanjima prije nego što su se rastali. Za to vrijeme Fahreta je savladala umjetnost pjevanja stranih pjesama koje su imale odjeka u publici, iako je kod kuće pjevala isključivo sevdalinke, tradicionalni bosanskohercegovački narodni glazbeni žanr, koji je njena majka obožavala. Godine 1979. završila je srednju školu i preselila se u Beograd, gdje je upisala studij turizma na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu.

Stvaranje uspješne karijere zahtijeva pažljivo planiranje, strateško donošenje odluka i dosljedan trud.

Brenin put prema zvijezdama započeo je zapaženim nastupom u Parku, nakon čega je uslijedio nezaboravni angažman u beogradskom Tašu u jesen 1981. U to vrijeme Vladimir Cvetković, direktor Taša i bivši košarkaš, preuzeo je ulogu Brenin prvi menadžer. Pod njegovim vodstvom Brena je upoznata s Milutinom Popovićem Zaharom koji joj je producirao LP u okviru PGP RTB-a. Ovaj album sadržavao je deset različitih pjesama i označio je prelazak benda Lira Show na Slatki Greh. Naime, na albumu se našla kultna pjesma “Čačak, Čačak” koja je izbacila Lepu Brenu i Slatkog Greha na Hit paradu.

Jovan Ristić, prepoznavši njenu neprikladnu odjeću, skinuo ju je s programa i prebacio u Minimaks. U svoju humorističnu emisiju Pretežno vedro Minimax je ugradio snimku, težeći humoru, te ju je opisao pridjevom “lijepa”. Kako njezina slava raste, Brena počinje privlačiti pozornost pojedinaca iz filmske industrije. U glavnoj ulozi njega, ona se pojavljuje u filmu Tesna koža.

Ponovno surađujući sa Zaharom, 1983. izdaje drugi album preko PGP RTB-a. Pjesme “Mile Loves Disco”, “Duge Noge” i “Lady from London” skočile su u nebo i postale veliki hitovi. Lepa Brena nastupila je na Jugoviziji, jugoslavenskom natjecanju za pjesmu Eurovizije, izvodeći pjesmu “Sitnije, Cile, Sitnije”. Iako nije izašla kao pobjednica te natjecateljske večeri, singl je postao najprodavanija pjesma godine. U to vrijeme dolazi do susreta s Rakom Đokićem, tadašnjim direktorom Estrade Kikinda, koji vrlo brzo preuzima ulogu njihovog novog menadžera i izvršnog producenta.

Breninu karijeru marljivo vodi Raka, što je dovelo do njihove prve velike turneje po Jugoslaviji. U sklopu ove turneje, Lepa Brena i Slatki greh, kao pioniri žanra, održali su impresivan niz od 17 koncerata u beogradskom Sava centru. Na stadionu Veleža u Mostaru Brena je s bine na Belom bregu osvojila oko 30.000 obožavatelja. Godine 1984. izlazi album Bato, bato koji donosi svježi imidž i novi glazbeni stil koji se razlikuje od Popovićeva prijašnjeg rada. Omiljena osoba “djevojke iz krčme” ustupila je mjesto pop-orijentiranim melodijama, s provokativnim tekstovima koji su bili i zadivljujući i pristupačni masama.