Vanja Mijatović će zauvek pamtiti februar 2013. godine, kada se sa kolegama Anom Sević i Stefanom Petrušićem vratila sa humanitarnog koncerta u Novom Sadu. Dožive nesreću i Ana i Stefan su lakše povređeni, dok je Vanja teško povređena i prebačena u bolnicu. Vanja Mijatović nije mogla da zaboravi nesreću jer je pet meseci bila prikovana za krevet, a oporavak je trajao još mesec dana.

 

 

 

 

 

Pevačica pamti svaki trenutak te kobne noći jer nije gubila svest. Odveli su je u Urgentni centar, gde su Ana i Stefan ostali sa njom do jutra. U početku nije shvaćala težinu svojih ozljeda sve dok joj ljekari nisu rekli da će joj trebati šest mjeseci da se oporavi. Njen optimizam nije izbledeo. – Ništa, čudna stvar je, slomilo mi je živce, mišiće sam gradio radeći vježbe ležeći u krevetu. Dali su mi epigastrijum i dva puta sam se onesvijestila u roku od deset minuta jer je trebalo zategnuti stomak, što je po individualnoj konstituciji.

 

 

 

 

Tada sam naučila korak po korak da proces ustajanja traje dva minuta i da postoje određeni pokreti koje apsolutno ne možete raditi – rekla je Vanja u emisiji Vanja Mijatović priznala je da danas zahvaljuje Bogu svaki put kada radi bilo kakvu normalnu aktivnost za nju, to ranije je bila česta pojava, ali nije obraćala mnogo pažnje na to. – Izražavam zahvalnost svaki put kada skuvam kafu, perem zube, pevam, plešem, spuštam se niz stepenice, jer sve ovo i više ne bih mogla sama. Moja mama se brinula o meni i mnogo joj dugujem. Moja porodica je moja podrška i ne mogu da im zahvalim dovoljno do kraja života – napisala je pevačica jednom prilikom na Instagramu.