Sergej Trifunović je u 52. godini donio životnu odluku rekavši “da” Isidori Miljanović, koja je od njega mlađa 23 godine. Nakon pedeset godina proslavljeni glumac konačno je pronašao svoju savršenu partnericu i srodnu dušu. U Crkvi svetih apostola Petra i Pavla na Topčidercu supružnici su u nazočnosti članova uže obitelji izmijenili zavjete, svečano se zaklevši pred Bogom.

  • Prema riječima glazbenika koji su novopečeni bračni par pratili do crkve i iz nje, vidjelo se da poznati glumac nije štedio za ovu važnu prigodu. U zadivljujućem prikazu elegancije, mladenka je zračila ljepotom dok se ukrašavala lepršavom vjenčanicom ukrašenom delikatnim detaljima od bijele čipke. Graciozan veo spuštao joj se niz leđa, upotpunjujući eteričan izgled. Stojeći uz nju, mladoženja je odisao profinjenošću u svom elegantnom tamno sivom satenskom odijelu.

Tijekom cijele afere uz njega je vjerno stajao njegov vjerni pratitelj, vjerni pas. Nakon ceremonije vjenčanja, zabilježili smo glumca i njegovu suprugu, otkrivajući njihovu neizmjernu sreću na ovaj poseban dan. Sergej Trifunović, priznata figura kako u sferi glume tako iu društvu, utjelovljuje istinski svestranog umjetnika čiji se talenti protežu daleko izvan okvira filmskog platna. Njegova izvanredna sposobnost da u potpunosti utjelovi različite likove, prenese bezbroj emocija i istovremeno služi kao predani zagovornik društvenih ciljeva, čini ga nevjerojatno intrigantnom osobom.

  • U okviru ovog djela, krećemo na putovanje kako bismo zaronili u postojanje i profesionalnu putanju Sergeja Trifunovića. Naše istraživanje obuhvatit će njegovo skromno podrijetlo, vrhunce i doline s kojima se susretao tijekom svog glumačkog poziva, te sveobuhvatno razumijevanje njegove duboke uloge pobornika društvenih promjena. Kroz ovo ispitivanje otkrit ćemo priče koje su oblikovale njegovu osobnu povijest, sporne epizode koje su obojile njegovu reputaciju, njegove angažmane izvan područja glume i neizbrisiv trag koji je ostavio na moderno društvo. Godine 1995.

Sergej Trifunović debitirao je u svijetu filma filmom “Tuđa Amerika” redatelja Gorana Paskaljevića. Unutar ove zadivljujuće produkcije, Trifunović je ostvario zapaženu ulogu Lukasa, najstarijeg Bajinog sina (Miki Manojlović), odlučnog i poletnog pojedinca koji je uspješno ostvario američki san. Sergejev talent prikazan je u filmu “Ubojstvo s predumišljajem” iste godine.

  • Tumačio je lik Krsmana Jakšića, mladog provincijskog oficira OZNE. Radnja se vrti oko njegove ljubavi prema Jeleni, mladoj ženi od prije rata, koju igra Ana Sofrenović. Ova ljubavna priča dovodi do sukoba s Jovanom, koji je izmišljeni sin Jeleninog očuha. Jovanov otac bio je zatvoren zbog podrške monarhiji, što ga je dovodilo u sukob s novim vlastima. Umjetničke sposobnosti i kreativni izraz Sergeja Trifunovića nadilaze njegovo glumačko umijeće.

U jedinstvenom prikazu svog raznolikog talenta, Trifunović se posebno pojavio na albumu grupe Eva Braun “Heart Core”, gdje je izveo zadivljujuću obradu pjesme grupe Film “Take me from this city”. Ova eksperimentalna suradnja prikazala je Trifunovićevo višestruko stvaralaštvo, dokazujući da njegova umjetnička nastojanja nadilaze granice filmskog platna. Godina 1998. nametnula se kao ključni trenutak u Trifunovićevoj karijeri obilježen mnoštvom zapaženih i utjecajnih uloga. Trifunovićev portret albanskog ubojice Miljaima u filmu “Stršljen” bio je nimalo briljantan.

  • Ovaj nemilosrdni ubojica, zaposlen od strane albanske mafije, nađe se upleten u ljubavnu aferu s Adrijanom, Srpkinjom koju glumi Mirjana Joković. Njihova veza pokreće niz nepredviđenih okolnosti. Nadovezujući se na niz ostvarenja, Trifunović se otisnuo u svijet srpsko-američke kinematografije ulogom u filmu “Spasioci”, redatelja Predraga Antonijevića. Ova jedinstvena produkcija poslužila je kao spoj dviju različitih kultura, a Trifunović je utjelovio lik Gorana, nemilosrdnog vojnika Vojske Republike Srpske.