Prošlo je neverovatnih osamnaest godina otkako je talentovani glumac Danilo Lazović napustio ovaj svet, ali njegovo nasleđe i dalje cveta i odjekuje u srcima mnogih, zahvaljujući mnoštvu zanosnih likova koje je oživeo tokom svoje slavne karijere. Među ogromnom lepezom nezaboravnih predstava, neosporno se ističe njegova uloga u nadaleko hvaljenom filmu “Srećni ljudi”, koja je zauvijek urezala svoje ime u anale kinematografske povijesti.

Štaviše, Lazovićev izuzetan portret legendarnog Čerčila u omiljenoj televizijskoj seriji „Porodično blago“ dodatno je učvrstio njegov status pravog majstora svog zanata, očaravajući publiku svojom izuzetnom sposobnošću da udahne život čak i najcenjenijim istorijskim ličnostima. Dakle, čak i u njegovom odsustvu, Lazovićev duboki uticaj na svet glume i dalje se oseća, osiguravajući da će njegovo pamćenje i doprinosi trajati godinama koje dolaze. Godine 1951. dogodio se značajan događaj kada je on doveden na ovaj svet u gradu Brodarevu.Naredne, 1975. godine, imao je izuzetnu priliku da debituje u renomiranoj produkciji „Otpisan“.

Činilo se da je sudbina radila svoju magiju, jer ga je niz slučajnih događaja doveo do raskrsnice sa svojom budućom životnom saputnicom, Brankom, koja je porijeklom iz sjajnog grada Cetinja. Od samog trenutka njihovog prvog susreta, u njemu se stvorila neporeciva veza, ostavljajući ga sa nepokolebljivom sigurnošću da je ona predodređena da mu bude doživotna saputnica.

Godine 1976. sudbina je spojila moje roditelje u gradu Zlatar. Danilo Lazović se tokom svoje uspešne glumačke karijere posvetio zaštiti svoje porodice od radoznalih očiju javnosti, stavljajući je kao prioritet da ih drži podalje od reflektora. Shodno tome, na raspolaganju je samo nekoliko fotografija koje prikazuju njegovu voljenu suprugu, koju je duboko njegovao dugi niz godina. Nedavno je jednu takvu fotografiju sa javnošću podelila i njegova koleginica Milica Milša.