I dok se glumac i redatelj Radoš Bajić, zajedno s djecom Nedeljkom i Jelenom, aktivno bavi javnim poslom, ostali članovi njihove obitelji su suzdržani i rijetko ih se viđa na javnim događanjima i društvenim mrežama. Na tragu oca, Nedeljko se bavio glumom, dok se Jelena odlučila za režiju. Zanimljivo, za većinu ostaje misterija izgled Radoševe šogorice, koja je i inače supruga njegovog sina Nedeljka.

Glumac je dugi niz godina održavao blaženu vezu sa suprugom Ivonom, koja mu je podarila kćer Lenu i sina Aleksandra. Ivona djeluje prilično zanosno, što je vidljivo i iz ove zorno dočarane fotografije. Dopustite da vam predstavimo Predraga Jočića, inače oženjenog Jelenom, nasljednicom Radoša Bajića. Poznata je po skromnosti, a svojedobno je podijelio i obiteljsku fotografiju kojom je otkrio njezin izgled. Kako prenosi Blic, Ivonina prirodna ljepota oduševila je mnoge. Radoš Bajić, svestrani srpski umjetnik, nadaleko je poznat po svom višestranom doprinosu svijetu filma i televizije. Kao izvrstan glumac, redatelj, producent i scenarist, ostavio je neizbrisiv trag u industriji. Među značajnim djelima koja su pokazala njegov neizmjerni talent su filmovi “Partizanska eskadrila” i “Sekula i njegove žene”, kao i hvaljena serija “Selo gori, a baba se češlja”.

Podrijetlom iz sela Medveđa kod Trstenika, Radoš Bajić rođen je 24. rujna 1953. godine. Njegov osobni život jednako je ispunjen jer je u sretnom braku s Milevom Bajić, a zajedno imaju dvoje djece, Nedeljka i Jelenu, koji su potom ušli krenuli očevim stopama nastavljajući glumačku i redateljsku karijeru. Razdijelivši svoje vrijeme između Beograda i Medveđe, Radoš Bajić održava snažnu povezanost sa svojim obiteljskim imanjem. Njegov umjetnički put započeo je 1975. godine kada je debitirao na filmskom platnu u seriji “Vražje ljestve”, a nedugo zatim utjelovio je Nedeljka Čabrinovića u “Sarajevskom atentatu” Veljka Bulajića. Tijekom kasnih 70-ih svoj talent pokazao je u filmovima poput “Djeca rastu noću”, “Vrhovi Zelengore” i “Zvijeri”. Osamdesetih godina prošlog stoljeća zablistao je u kratkim filmovima poput “Dargi moj Milovane Danojliću”, “Žeđ” i “Venerijanski raj”, kao i televizijskim filmovima među kojima su “Krojači jinsa”, “Sabinjanka” i “Mahovina na asfaltu”.

Umjetnička snaga Radoša Bajića i predanost njegovom zanatu nastavljaju osvajati publiku, učvršćujući njegov status pravog svjetla u srpskoj industriji zabave. Kao scenarist iskazao je svoj talent u raznim ostvarenjima, uključujući TV dramu “Led” i seriju “Otkos”. Ipak, veliku slavu vinula ga je uloga u komediji “Sekula i njegove žene” iz 1986. godine. Iduće godine vraća se scenarističkim obavezama za film “Na putu za Katangu”. Tijekom 1990-ih sudjelovao je u deset filmova, od kojih je jedan iščekivani nastavak “Sekule” pod nazivom “Sekula se ponovno ženi”. Među njegovim glumačkim zaslugama su zapaženi filmovi kao što su “Pokojnik”, “Sveto mjesto”, “Dezerter” i “Attack”, a napisao je i scenarij za komediju “Treća sreća”.

Godine 2002. preuzeo je manju ulogu u filmu “Zemlja mrtvih”. Od 2007. do 2017. posvetio se uspješnoj seriji “Selo gori, a baba se čombela”, u kojoj je osim glume bio i scenarist, redatelj i producent. Iznimna popularnost serije dovela je do stvaranja tri filma temeljena na istoj priči: “Selo gori… i tako”, “Nova godina u Petlovcu” i “Braća po bakinoj liniji”. Godine 2012. pojavio se u zanosnom filmu “Led”, koji je označio redateljski debi njegove kćeri Jelene Bajić Jočić. Film prema scenariju koji je Bajić napisao prije više od tri desetljeća pokazao je njegovo glumačko umijeće. Svoj talent pokazao je i u televizijskim serijama “Psi laju, vjetar nosi” i “Ubojice moga oca”.

Od 2018. godine krasi male ekrane svojim prisustvom u seriji “Šifra Despot” koja se prikazuje na Radio televiziji “Pink”. Ova serija je kreacija Radoša Bajića, koji je autor, scenarista i režiser, dok je njegov sin Nedeljko producent. Osim toga, svoje višestrano umijeće pokazao je kao autor, redatelj i scenarist hvaljene serije “Ravna Gora”. Ova serija premijerno je prikazana na RTS-u krajem 2013. i početkom 2014. godine, osvojivši publiku svojom upečatljivom pričom. Nadalje, sagu je nastavio dugometražnim nastavkom “Za kralja i domovinu”.