Jedan od najpoznatijih svjetskih bračnih parova su svakako fudbaler David Beckam i pjevačica Victoria Beckam . Naime , njih dvoje su u braku više od dvije decenije , a ostavrili su odlične uspjehe i na poslovnom planu.Procjenjuje se da David i Victoria Beckham posjeduju zajedničko bogatstvo od približno 500 miliona dolara, akumulirano kroz Davidovu opsežnu fudbalsku karijeru i Viktorijine napore u pjevanju i modi. Ipak, nije svaki član njihove porodice uživao isti nivo finansijskog uspeha.

 

 

 

Na primjer, Davidov nećak, Freddie Avery, živi u skromnoj jednosobnoj gradskoj kući koja se nalazi na imanju Dagenham. Mirror je u julu 2018. objavio intervju sa Freddiejem, koji je tada imao 17 godina i jedva sastavljao kraj s krajem dok je živio u privremenom i nehigijenskom smještaju sa svojim ocem Colinom (50). Freddie je izrazio tugu što se mora odseliti od porodice svog rođaka, sa kojom je odrastao igrajući se. Također je podijelio da je Kolinova i Davidova starija sestra Lin okončala svoj 11-godišnji brak 2010. godine, navodeći da su njihovi životi krenuli različitim putevima. Od intervjua 2018. Freddie je bio nezaposlen i pohađao je kurs zidanja. Nasuprot tome, gledao je svog bivšeg saigrača Brooklyna Beckhama kako uživa u luksuzu života. Samo prošlog mjeseca, Davidovo najstarije dijete Bruklin, koje ima 23 godine, vjenčalo se sa Nicolasom Peltzom na raskošnoj ceremoniji održanoj u Palm Beachu koja je koštala vrtoglavih 3 miliona funti.

 

 

 

David, za kojeg se zna da je odan otac, darovao je mladencima vrijedan posjed – Jaguar iz 1954. vrijedan 350.000 funti. Na dan venčanja, David i njegova supruga Viktorija stigli su na mesto događaja klasičnim automobilom pre nego što su srećnom paru uručili ključeve. U intervjuu je otkriveno da Freddiejev mlađi brat Josh (13) i majka žive u kući vrijednoj 470.000 funti, dok su Freddie i njegov otac živjeli od državne pomoći u jednosobnom stanu na imanju u istočnom Londonu. Za to vrijeme, Freddie je pokušavao da se ponovo poveže sa svojom proširenom porodicom i rekao je da doživljava pomiješane emocije. Sve što je želeo je da zajedno ručaju, razgovaraju i ponovo se povežu, ne tražeći ništa više. Kada sam bio mlađi, moja porodica i ja provodili smo dosta vremena sa rođacima. Imam bezbroj lijepih uspomena na igranje u njihovoj kući, lov na uskršnja jaja i vožnju quad biciklima. Međutim, u nekom trenutku sam stao i promatrao ih iz daljine i primijetio da žive svoje živote putem društvenih mreža ili televizijskog ekrana. Unatoč tome, još uvijek dijelimo mnoge sličnosti. Na primjer, imam strast za fudbal i rad u modnoj industriji, ali ne možemo da se povezujemo na te teme. Nedavno sam gledao Davidov dokumentarac, koji je tri puta prikazan na televiziji, nadajući se da ću uhvatiti spominjanje mene, ali nažalost, moje ime nije bilo navedeno i bilo je teško prihvatiti ovo.

 

 

 

Tokom intervjua za novine, Freddie je rekao da je njegov najcjenjeniji posjed bile patike od 200 funti, koje je dobio od Davida kao zakašnjeli božićni poklon. Brooklyn, Freddiejev rođak milioner, uživao je vozeći svoj Land Rover vrijedan 35.000 funti po luksuznom West Endu Londona. S druge strane, Freddie se morao zadovoljiti istrošenim brdskim biciklom kako bi se kretao skromnijim East Endom, nesposoban da priušti bilo kakve časove vožnje. Colin i Lynn Beckham imali su troje djece, uključujući Freddieja i njegovu stariju sestru Georginu, pri čemu su se obje strane neformalno dogovorile da će Colin odgajati dvoje braće i sestara dok se Lynn brine o Joshu. Međutim, izvještaji pokazuju da je odnos između Colina i Lynn bio napet, što je dovelo do minimalne interakcije između Freddieja i njegove majke i mlađeg brata, koji su bili bliži Davidu i Viktoriji. Josh se hvalio svojim ekskluzivnim VIP iskustvima u Davidovoj privatnoj loži na Wembleyu, dok je Freddie izrazio želju da se ponovo okupi sa svojom porodicom kako bi se bavio klasičnim aktivnostima poput gledanja fudbalskih utakmica ili večera.

Jedno od Freddiejevih najdražih uspomena bilo je igranje u bašti s Davidom i Cruzom. On kuću u Hertfordshireu s ljubavlju naziva “Buckinghamska palata. Fredijeva porodica je bila u neslaganju, ali on nije gajio nikakvu zlu volju prema svojim bogatim rođacima zbog njihovih dostignuća. “Na kraju dana, ponosan sam na svog ujaka,” potvrdio je, iako je odlučio da o svojim slavnim rođacima ne govori drugima jer je znao da mu neće povjerovati.”Ne mogu pronaći riječi da to opišem”, dodao je.