Pevačica Bojana Stamenov postigla je izuzetan podvig uspešno smršavši ukupno 71 kilogram. Međutim, naglasila je da to postignuće nikako nije bilo lako; u stvari, to joj je predstavljalo brojne izazove i prepreke na tom putu. U početku je razmišljala o operaciji želučane premosnice kao potencijalnom rješenju, ali je na kraju donijela odluku da promijeni svoj način života kroz promjene u ishrani.

Zapanjujuće, u prva četiri mjeseca uspjela je smršati zapanjujućih 30 kilograma. Njen režim ishrane odražavao je njen plan ishrane, koji se sastojao od tri obilnija obroka dnevno sa različitim voćem. Za doručak je uživala u kombinaciji tri pečena jaja, paradajza, krastavca, salate i voća (u početku, tokom početne faze smanjene ishrane). Za ručak, njen obrok se sastojao od 250 grama pečene piletine, zajedno sa salatom i voćem. Što se tiče večere, imala je mogućnost da bira ili ovsene pahuljice sa kiselim mlekom, rižoto od celog zrna sa pečurkama, salatu ili ribu. Bojana se u početku plašila odlaska na treninge zbog svoje vitke figure, zbog čega se osećala nelagodno.

Početna faza njene transformacije pokazala se uznemirujućom. Gledajući unazad, sada shvatam da je moja nelagodnost bila neopravdana. Zaboljelo me kada sam shvatio da je moja sposobnost da odišem pozitivnošću i zadržim konstantan osmijeh ograničena na moje nastupe na sceni ili pred kamerama. Nakon iznenadnog gubitka osvjetljenja, našao sam se obuzet dubokim osjećajem nezadovoljstva i nesreće u vezi sa svojim bićem. Postalo mi je potpuno jasno da je metamorfoza imperativ kako bi se popravilo ovo obeshrabrujuće stanje stvari.

Uslijedila je određena faza tokom koje sam usvojio agresivan pristup u svojim interakcijama s onim osobama koje sam držao blizu srca, čime sam nehotice stvorio emocionalnu distancu među nama.