Rođen i odrastao u Beogradu, Mitrović je osnovno i srednje obrazovanje završio u rodnom gradu. U želji da stekne visoko obrazovanje, u početku je upisao Pravni fakultet na lokalnom univerzitetu. Međutim, zbog nepredviđenih okolnosti nije mogao da završi studije prava. Uprkos ovom neuspehu, Mitrovićeva žeđ za znanjem i uspehom ostala je neutaživa.

Mitrovićevo izvanredno putovanje svedoči o njegovoj nepokolebljivoj odlučnosti, otpornosti i sposobnosti da neuspehe transformiše u prilike. Uz svoje impresivne poslovne poduhvate, Željko posjeduje i veličanstvenu rezidenciju na Senjaku i luksuznu jahtu pod nazivom “El Bosco V”. I ne samo to, Mitrović je kupio i raskošan stan od 180 kvadrata za svoju djecu iz prvog braka i njihovu majku. Željko, duboko zabrinut i potresen incidentom, naglasio je da njegov sin nije vidio djevojku kako juri preko ulice jer je u tom trenutku bila rastresena. Ozbiljnost situacije je odmah pogodila Aleksandra, što ga je navelo da hitno kontaktira svog oca i zatraži pravnu pomoć.

Zajedno su dali svoje izjave u lokalnoj policijskoj stanici, pokušavajući da rasvetle nesretan lanac događaja koji su se odigrali. Tokom sudskog postupka u oktobru 2015. godine, Aleksandar je čvrsto potvrdio svoju nevinost izjasnivši se da nije kriv, kategorički odbacujući sve navode o radnjama s predumišljajem.Na kraju, nakon pažljivog razmatranja, sud je na kraju zaključio da ne postoji neposredna opasnost od prekida sudskog postupka i potom je početkom novembra doneo odluku o puštanju Aleksandra iz pritvora.

Tužilac se tokom suđenja izjasnio o izreci minimalne kazne zatvora od dve godine, uz zabranu da Aleksandar upravlja motornim vozilima kategorije “B”. Međutim, u februaru 2016. godine, branioci su vješto utvrdili da je djevojka, prošavši na crveno svjetlo, zanemarila semafor. Štaviše, pronicljivo su naglasili da se protiv Aleksandra goni za radnje svog oca, a ne za svoje.