Duboko uznemiren pojedinac potražio je vodstvo stručnjaka The Sun-a nakon što je otkrio nevjernost svoje supruge, što je postalo još poražavajućim otkrićem da je ona na njega prenijela i spolno prenosivu bolest (STD).  Na njegovo zaprepaštenje, doktor mu daje neočekivanu dijagnozu – boluje od gonoreje.

Kada joj se u početku obratio u vezi sa situacijom, ona je nepokolebljivo negirala bilo kakvu nepravdu. Međutim, njeni demanti brzo su se raspali kada joj je predočio nepobitne dokaze svog pozitivnog rezultata. Nevoljno je na kraju priznala, otkrivši da je bila u vanbračnoj vezi sa oženjenim muškarcem kojeg je srela u svom profesionalnom okruženju. Uprkos njenom uveravanju da je aferi došao kraj, ovo otkriće ga je ostavilo da se bori da je posmatra u istom svetlu kao i ranije.

Bol pogoršava činjenica da je ona sada postala predmet rasprave kao navodna ljubavnica u brakorazvodnom postupku ovog muškarca. Ovaj duboki osjećaj izdaje ga je natjerao da se uhvati u koštac s teškim pitanjem kako može ići naprijed iz ove razorne iskušenja. Specijalista je dalje objasnio da je sasvim normalno da osjeća ljutnju i osjećaj izdaje nakon što je otkrio da mu je supruga ugrozila dobrobit. Srećom, počeli su se pojavljivati ​​određeni simptomi, što je dovelo do spoznaje da neki muškarci, otprilike 1 od 10, uopće ne pokazuju nikakve simptome. Ključno je izbjegavati bilo kakvu seksualnu aktivnost i poduzeti potrebne mjere opreza dok se situacija u potpunosti ne riješi.

Kako bi svojoj vezi pružili šansu za opstanak, od vitalnog je značaja da se aktivno fokusiraju na obnovu povjerenja. Uključivanje u otvorenu i iskrenu komunikaciju sa svojim supružnikom i izražavanje njegovih emocija omogućit će im da zajednički istraže potencijalne načine za napredak.