Miroslav Ilić je jedan od najpoznatijih srpskih pevača .Rođen 10. decembra 1950. godine u selu Mrčajevci u Srbiji, . Tokom svoje duge karijere Ilić je postao izuzetno poznat na Balkanu i važi za jednog od najistaknutijih predstavnika narodne muzike. Dobio je ogromnu podršku i divljenje javnosti. Svakog decembra Ilić održava tradicionalne koncerte koji su popularni i među njegovim obožavaocima.

 

 

Osim po muzičkim dostignućima, Ilić je prepoznatljiv i po otvorenim stavovima o raznim temama, kao i po odbijanju da bude uvršten u Aleju zaslužnih građana. Ilić se, uprkos sudskom ročištu održanom u utorak, uzdržao od bilo kakvih izjava. U međuvremenu, Mira Antonović, koja nastavlja samostalnu borbu za utvrđivanje očinstva uprkos tome što je njen sin Devin odustao od tužbe, izrazila je duboko nezadovoljstvo i oštro kritikovala srpsko pravosuđe. Miroslav Ilić ostaje istaknuta ličnost u svetu narodne muzike i nastavlja da bude omiljeni izvođač na Balkanu. Devinov izbor da njegova ćerka ne zna ko je njen dedin identitet nije izazvao odgovor Miroslava, jer veruje da Devin već ima oca sa zakonom. Miroslav je, umesto toga, trenutno fokusiran na pripreme za tradicionalne decembarske koncerte u Beogradu.

 

 

 

 

Međutim, nedavno je iznenadio svoje obožavatelje iskreno govoreći o svojim razmišljanjima o smrtnosti i kako ne libi da o tome javno progovori. Osim toga, donio je odluku da odbije da bude dio Aleje zaslužnih građana. “Mnogi sokaci su prepuni raznih ljudi, ali ja sam već odvojio mesto pored mezara mojih roditelja u Mrčajevcima, što je najbolje mesto koje sam mogao da zamislim. Iako ima mnogo Aleja, uključujući i Aleju zaslužnih građana, Mrčajevci za mene ima poseban značaj“, rekao je Miroslav.

Govornik naglašava da dosljedno naglašava značaj podržavanja pozitivnog, puna nade i hrabrog stava u našem svakodnevnom životu. On priznaje da to može biti izazovan zadatak, čak i za njega samog, jer nije imun na iskušenja i nevolje stvarnog svijeta. Ipak, on smatra da je ključno hrabro se suočiti s preprekama, pobijediti anksioznost i napetost i zadržati veselo držanje.