Dino Merlin i njegova porodica su vrlo cenjeni među stanovnicima Sarajeva, što smo nedavno i sami uverili posetom pevačevom rodnom gradu u Bosni i Hercegovini. Za muzičku zvezdu kažu da je jedan od omiljenih sugrađana, dok za njegovu suprugu Amelu Dervišhalidović, s kojom ima ćerku Naidu i sina Hamzu, ističu da je divna žena i požrtvovana majka, koja je bila glavni oslonac pevaču još od kada su se upoznali.OVA SKROMNA KUĆA JE DOM DINA MERLINA! Pevač i pored velikog bogatstva živi mirno, komšije otkrile sve što se nije znalo o njemu

Kada se uđe u usku jednosmernu ulicu u naselju Bistrik, koje je jedno od najstarijih u Sarajevu, na levoj obali Miljacke, gde se nalazi porodični dom porodice Dervišhalidović, odmah se primećuje da je kraj u kojem su smestili svoj dom vrlo prijatan i skroman. Iako poseduju više nekretnina, uključujući vilu na Ilidži koju izdaju, Dino je odabrao da živi u svojoj staroj porodičnoj kući. Ispred visoke kapije koja skriva pogled na dvorište i kuću, na uličnom parkingu, nalazi se mali “mercedes”, koji pripada popularnom pevaču.

Komšije imaju samo lepe reči za Merlina. Prvo smo sreli ćerku jednog Merlinovog prijatelja, koji živi nekoliko kuća od pevača.

  • Edin (Dino, prim. aut.) je divan čovek i komšija. Toliko prizeman i ljubazan, a takva zvezda. Ja sam odrasla uz njegove pesme, moj otac ga je uvek hvalio i isticao kao primer dobrog čoveka. O njemu ništa loše nećete čuti ovde. Sa svakim porazgovara, fotografiše se, toliko je normalan da je i nama to ponekad čudno – rekla nam je uz osmeh Edita.

Sreli smo još jednu komšinicu, koja je rado nahvalila pevača, ali nas je zamolila da ne objavljujemo njeno ime:

  • On toliko voli svoju porodicu, jako je vezan za ženu i decu. Najviše vremena provodi u ovoj kući na brdu, iznad Većnice, i često šeta po kraju. Baš je vezan za svoje Sarajevo. On je duša od čoveka, svi ga obožavamo – rekla je komšinica.

Zatim smo prošetali Baščaršijom, gde Merlin ima svoju radnju. Jedan od prodavaca suvenira ljubazno nam je otkrio nekoliko zanimljivosti o pevaču, o kojima se dosad nije govorilo.

  • Merlin je skroman, iako može da ima sve što poželi. Celo Sarajevo, ako hoće. Ja godinama živim blizu njega, viđam ga svaki dan. I u komšiluku, i ovde na Baščaršiji. Otkriću vam nešto što mi Sarajlije jako dobro znamo: on obožava da vozi bicikl i često dolazi ovde. Razgovara s nama, pita nas kako smo, kako ide posao, zna nas sve po imenu. Turisti se iznenade kad ga vide kako normalno šeta, razgovara, pije kafu s nama. Neko bi pomislio da ima obezbeđenje, da se krije. Ništa od toga. Eto, ukratko, to vam je Merlin – rekao je Emir.