Halid Bešlić, poznati bosanskohercegovački pjevač i ikona narodne glazbe, ostaje postojana figura u glazbenoj industriji. Njegove pjesme nastavljaju odjekivati ​​i kod starijih i kod mlađih generacija, pokazujući njegovu bezvremensku privlačnost. S repertoarom od gotovo 200 skladbi, Bešlić je surađivao s cijenjenim umjetnicima kao što su Alka Vuica, Branko Sovrlić, Danijela Martinović, Hari Varešanović, Tifa Mladen Vojičić, Haris Džinović, Željko Bebek i mnogi drugi.

Nevjerojatna četiri desetljeća Halid Bešlić i njegova draga supruga Sejda dijele skladnu i postojanu zajednicu. Mediji su uvijek bili opčinjeni Halidovim privatnim životom, posebno njegovim dugotrajnim brakom sa Sejdom. Halid je nedavno otkrio nove informacije o svom prvom susretu i iznio nepoznate činjenice o svojoj obitelji. Dok sam nastupao u lokalu na ulazu u Sarajevo, propustio sam priliku upoznati ženu. Baš u toj konobi iskazao se moj glazbeni talent, a ona, koja je radila kao kuharica, ljubazno me upoznala s jednom gospođom. Ova žena nije posjećivala barove, ali kad sam je upoznao, odmah sam je prepoznao kao pravu. Naše udvaranje trajalo je šest mjeseci i brzo je prešlo u brak.

Bezbroj godina marljivo smo radili zajedno od tog trenutka. Tijekom našeg odnosa suočavali smo se s brojnim izazovima, no svaki smo uspješno svladali. Halid je primijetio da su nam se u mladim godinama te poteškoće činile gotovo uobičajenima. Isticao se ne samo kao suprug, već je također pronašao neizmjerno ispunjenje u svojim ulogama oca i djeda. Ističe neizmjerno značenje svake od ovih uloga u njegovu životu. Postati otac za mene je osobno bilo izazovno iskustvo. Iako imamo samo jedno dijete, moja supruga se suočila s komplikacijama s jajnicima, što nas je spriječilo da proširimo obitelj. Kirurška intervencija bila je nužna zbog tumora na jajniku zbog kojeg nismo mogli imati više djece. Ipak, našem djetetu nikada nije nedostajalo ništa što mu je potrebno. Međutim, zbog čestih putovanja i radnih obveza, nisam mogao u potpunosti uživati ​​u tim dragocjenim trenucima. Halid je nedavno izrazio aspekte života za koje smatra da su mu nedostajali i kolege za kojima trenutno čezne.

Pjevač izražava duboku tugu zbog odlaska svojih vršnjaka, jer njihova generacija postupno nestaje, stvarajući prazninu unutar njihovog društvenog kruga. Pjevačice žude za društvom onih koji su im nekada bili dragi, a posebno Kemala Montena i Davora. Rado se prisjećaju zajedničkih trenutaka, okupljanja u pubu i uživanja u društvu uz piće. Pjevačev glas nosi dirljivu mješavinu tuge i slatkoće, dok prenose njihovu čežnju i prazninu koja ostaje u odsutnosti voljenih prijatelja.

Halid Bešlić se počeo profesionalno baviti pjevanjem u osnovnoj školi, sudjelovao je u raznim glazbeno-umjetničkim zajednicama, a najviše vremena proveo je u KUD-u „Zijo Dizdarević“. Zadržao je posao do odlaska na odsluženje vojnog roka, a nakon povratka iz vojske počeo je sudjelovati u poznatim sarajevskim restoranima.

Svoj prvi samostalni singl pod nazivom “Grešnica” objavio je 1979. godine i od tada raste njegova popularnost na domaćoj glazbenoj sceni. Tijekom svoje karijere snimio je dvadesetak albuma, od kojih je prvi pod nazivom “Sijedi starac” objavljen 1981. godine. Tijekom osamdesetih godina surađivao je sa skladateljem Nazifom Gljivom, a suradnja njih dvojice rezultirala je nekoliko uspjeha, uključujući pjesme “I zanesen tom ljepotom”, “Zlatne strune”, “Beograđanka” i druge. U tom su trenutku diskografske kuće radile u tri različite smjene kako bi stigle do tiskanih primjeraka njegovih audio zapisa.