Za one koji se tijekom prženja, kuhanja ili pečenja određene hrane susreću s problemom neugodnih mirisa u domu, postoji jednostavan trik koji može brzo riješiti problem. Iskoristite cimet, začin koji se često nalazi u vašoj kuhinji, ali eksperimentirajte s njim na jedinstven način.

Korištenje cimeta može učinkovito suzbiti i ukloniti neugodne mirise : Ako ne možete eliminirati neugodan miris tijekom kuhanja, a nemate kuhinjsku napu, jednostavno rješenje je da na štednjak stavite lonac vode u koju dodate jedan ili dva štapića cimeta i polako je zakuhate. Miris cimeta prožet će cijeli vaš prostor. Kako biste uklonili sve neugodne mirise iz pećnice, jednostavno je zagrijte na temperaturu od 250 stupnjeva. Zatim stavite štapić cimeta na lim papira za pečenje i ostavite ga nakratko u pećnici. Nakon što ugodna aroma cimeta ispuni zrak, odmah isključite pećnicu i otvorite njena vrata.

Koje su neke učinkovite metode za uklanjanje insekata? Kako javlja Klix, cimet služi kao prirodni repelent za brojne insekte, pa je izvrsno rješenje za njihovo uništavanje. Jednostavno stavljanje cimeta blizu otvora poput prozora i vrata može učinkovito odvratiti insekte od ulaska u vaš dom. Ne samo da cimet ima svojstva čišćenja, već služi i kao učinkovito sredstvo protiv mrava. Mravi jako mrze miris cimeta, što ga čini savršenim rješenjem za njihovo uklanjanje iz područja gdje su prisutni. Jednostavno pospite cimet na zahvaćena područja i gledajte kako mravi nestaju pred vašim očima. Kako piše Informer, učinkovita metoda za suzbijanje moljaca je priprema mješavine cimeta, lavande i ružmarina. Ovu mirisnu kombinaciju zatim stavite u platnenu vrećicu. Stavljanjem ovih vrećica u svoj ormar, možete uspješno eliminirati sve nepoželjne posjetitelje.

Dodatni resurs dizajniran posebno za njegovanje sobnih biljaka : Kako biste eliminirali prisutnost komaraca i drugih insekata koje bi mogle privući vaše sobne biljke, razmislite o korištenju cimeta. Stavljanjem cimeta u posudu uz svoje sobno bilje, možete iskoristiti njegova antibakterijska svojstva, koja služe za zaštitu vaših biljaka. Osim toga, cimet ima sposobnost iskorijeniti gljivice koje služe kao izvor hrane za ličinke komaraca.

Ugodan miris koji ispunjava zrak u životnom prostoru : Miris cimeta ima posebnu kvalitetu koja se lako prepoznaje. Ako imate afiniteta prema ovoj aromi, može poslužiti kao izvrsna alternativa tradicionalnim osvježivačima zraka. Da biste to postigli, jednostavno pomiješajte šaku štapića cimeta, nekoliko komadića narančine kore, malu količinu klinčića i vodu u loncu. Ostavite smjesu da lagano krčka na laganoj vatri, prožimajući vaš životni prostor ugodnim mirisom.