Pravoslavni kalendar je prepun brojnih svetaca i praznika, a danas je jedan od njih. Naredni dan je od ogromnog značaja jer se obeležava Aranđelovdan – dan posvećen poštovanju svetog Arhangela Mihaila, koji nam služi kao anđeo čuvar.

 

 

 

 

Mihael, vođa nebeske vojske, poznat je po svojoj nepokolebljivoj posvećenosti pravdi, iako je takođe prepoznat kao najstroži od svih anđela. U bitci dobra protiv zla, svjetla protiv tame, Michael je izašao kao pobjednik, trijumfujući nad Luciferom i uzrokujući njegovu konačnu propast. Za ispunjenje vaših želja, zadovoljstva i blagostanja, optimalan trenutak za molbu Svetog Arhanđela Mihaila je 20. novembar. Preporučuje se da se u to vrijeme izbjegavaju bilo kakve neugodne situacije ili lokacije. Nadalje, između 14.12 sati. i 14:45, preporučljivo je moliti za zaštitu od štetnih pojedinaca i negativne energije, a istovremeno tražiti unutrašnji mir i snagu. 21. novembra obavezno je posjetiti crkvu i zapaliti svijeću. Od ključne je važnosti posvetiti vrijeme molitvi svom anđelu čuvaru i traženju ispunjenja vaše najdublje i najznačajnije želje.

 

 

 

 

Otkrijte svoje emocije, radosne i mračne, i izrazite zahvalnost. Treba napomenuti da se molitve primaju na nebesima tokom cijelog dana. Ako imate poteškoća na svom radnom mjestu, 22. novembar bi se mogao pokazati kao povoljan dan da zatražite pomoć od arhanđela Mihaila. Između 8:48 i 9:32, fokusirajte svoje misli na svoje ambicije za unapređenjem, većom platom ili čak novim poslom i zazovite vodstvo i podršku ovog moćnog Arhanđela. Zapamtite, ovaj dan bi mogao predstavljati prilike za pozitivan rast i transformaciju u vašem profesionalnom životu, stoga nemojte oklijevati da potražite pomoć kada je to potrebno. Prema predanju, Arhanđelu Mihailu je dodeljena jedinstvena privilegija da siđe u pakao dva puta godišnje kao nagradu od Boga.

 

 

 

Prema predanju, veruje se da će prilikom posete Arhanđelu duše onih koji su sagrešili biti oslobođeni i da će im biti podariti večni počinak u nebeskom carstvu. Neophodno je prisustvovati crkvi na ovaj dan i težiti sreći i blagostanju. Štaviše, preporučljivo je činiti djela ljubaznosti prema drugima i izbjegavati bilo kakav oblik sukoba ili negativnosti. U pripremi za ovaj pogodan trenutak, toplo se preporučuje vježbanje praštanja prema protivnicima i pročišćenje duše od Arangelovdana 21. novembra do početka Božićnog posta 28. novembra.