Otac Predrag se osvrnuo na glavne razloge zbog koji se brakovi raspadaju, a sigurni smo da će se mnoge dame složiti sa njegovim stavom. Odnos između muškarca i žena je nepresušan izvor tema za diskusiju, te nije ni čudo što nosi titulu najkomplikovanijeg. Naime, danas brakovi i veze pucaju neverovatnom brzinom, a prave porodične vrednosti je nadvladao materijalizam. Upravo reči oca Predraga Popovića otrežnjuju i stavljaju u fokus zaboravljene činjenica, koje su od presudnog značaja za srećan i ispunjen zajednički život supružnika.

 

 

 

 

Sveštenik se osvrnuo na glavne razloge zbog koji se brakovi raspadaju, a sigurni smo da će se mnoge dame složiti sa njegovim stavom.

– Ukoliko žena vidi da ti znaš šta hoćeš u životu, da imaš pravac, ne moraš da budeš lep, ti ćeš nju da privučeš. Ne treba ti skup automobil, sa takvim automobilima zna se šta se privlači. Žena traži sigurnost, kada ti imaš pravac u životu, ona onda zna da može da računa na tebe i da joj ti budeš oslonac, a i ona tebi. Ona tada zna da može da bude tvoj suvozač, kopilot – rekao je Popović.Otac Predrag posebno naglašava da muškarci prave kobnu grešku kada ženi prepuste sve odluke.

 

 

 

 

– Ona mu prišla on stidan, on se složio, oni se zabavljaju, ona kaže ajde levo, on levo, ona pita šta će da jedu, on prepusti njoj sve odluke. Dođe brak, on čeka njenu komandu i onda dobiješ ženu koja je isfrustrirana. Dođu mi onda žene kada se venčaju i žale se na muža da sve prepuštaju njima i da se iza njih kriju, ali onda je kasno. Ili devojka koja vidi da joj je momak nasilan, da voli da tuče druge, pa se onda žale na njih u braku da su siledžije. Sve to se vidi i pre braka – objašnjava sveštenik.Takođe, smatra da je bračna zajednica izuzetno važna za ravoj zdrave i funkcionalne porodice.

 

 

 

– Ne sviđa mi se takođe i što mnogi žive u vanbračnim zajednicama. Imaju decu, a tamo piše da su rođena van braka. Kao papir nije važan, pa važan je. To je jedan zavet Bogu – zaključuje.

BONUS TEKST

Prirodni lijekovi su često korišteni kao alternativa ili dopuna konvencionalnim medicinskim tretmanima. Evo jednog recepta za prirodni lijek:

Čaj od đumbira i limuna za jačanje imuniteta

Sastojci:

 • 1 korijen đumbira (svježeg)
 • 1 limun
 • Med po želji
 • 2 šalice vode

Uputstvo:

 1. Operite korijen đumbira i narežite ga na tanke kolutiće.
 2. U loncu zagrijte dvije šalice vode do ključanja.
 3. Dodajte narezani đumbir u vrelu vodu i ostavite da se krčka 10-15 minuta na laganoj vatri.
 4. Dok se čaj kuha, iscijedite sok od limuna.
 5. Nakon 10-15 minuta, uklonite lonac s vatre i dodajte svježe iscijeđeni sok od limuna.
 6. Po želji, možete dodati med za slatkoću i dodatnu korist za imunitet.
 7. Procijedite čaj kroz cijedilo kako biste uklonili komadiće đumbira.
 8. Poslužite topao čaj i uživajte u njegovim blagotvornim učincima na imunitet.

Đumbir je poznat po svojim protuupalnim i antibakterijskim svojstvima, dok limun obiluje vitaminom C koji jača imunološki sustav. Ovaj čaj je odličan prirodni lijek za jačanje imuniteta i borbu protiv prehlade i gripa.